• Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Bombe cu vişine

    Bombe cu vişine

    Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Prăjitură 'Negresă'

    Prăjitură 'Negresă'

    Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…

  • Ciuperci cu ardei

    Ciuperci cu ardei

    Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…

  • Pui cu smântână

    Pui cu smântână

    Se prăjesc înăbuşit bucăţile de pui într-o cratiţă cu untul bine înfierbântat, adaugând câte 1-2…

  • Cartofi cu brânză la cuptor

    Cartofi cu brânză la cuptor

    Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Când sunt fierţi, se taie felii potrivit de subţiri. Ouăle…

  • Budincă de cartofi cu ceafă afumată

    Budincă de cartofi cu ceafă afumată

    Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…

  • Limbă în sos de smântână

    Limbă în sos de smântână

    Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul într-o cratiţă,…

  • Musaca de curcan

    Musaca de curcan

    Se fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă cu sare. Se face…

  • Prăjitură inteligentă

    Prăjitură inteligentă

    Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte zahărul. După…

  • Clătite americane

    Clătite americane

    Laptele, făina, zahărul, ouăle, sarea şi untul se amestecă şi se mixeaza. Se amestecă făina cu praful…

  • Tartă cu brânză proaspătă

    Tartă cu brânză proaspătă

    Se pune făina cernută în castron, se adaugă sarea, untul tăiat cuburi şi se amestecă uşor. Se înglobează…

  • Curcan umplut cu mere şi stafide la cuptor

    Curcan umplut cu mere şi stafide la…

    Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…

  • Negresă cu banane

    Negresă cu banane

    Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…

  • Negresă cu banane

    Negresă cu banane

    Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…

  • Bavareză cu ciocolată

    Bavareză cu ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina…

  • Fursecuri cu nucă de Crăciun

    Fursecuri cu nucă

    Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…

  • Budincă de pui

    Budincă de pui

    Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…

  • Prăjitură cu banane şi caramel

    Prăjitură cu banane şi caramel

    Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine. Într-o…

  • Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

    Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

    Brânza dulce se amestecă cu zahărul, stafidele şi ouăle. În tava unsă cu unt se aşează 3 foi de plăcintă…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Penne cu piept de pui şi sos alb la cuptor

    Penne cu piept de pui şi sos alb la…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Separat se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele…

  • Pateu de ficat de pasăre

    Pateu de ficat de pasăre

    Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro