-
Bulete de caşcaval
Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…
-
Clătite de ciocolată cu îngheţată…
Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…
-
Piure de cartofi cu caşcaval
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de zeama în care au fiert,…
-
Prăjitură cu morcovi
Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…
-
Ochiuri cu kaizer la cuptor
Vasele de ceramică se ung cu unt. Kaizerul se taie fâşii şi se pune la baza vaselor. Frunzele de ceapă verde…
-
Pulpă de curcan la tavă cu cartofi,…
Se rade coaja de portocală. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarinul, salvia, nucşoara, sarea, piperul…
-
Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci…
Ciupercile shitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ardeiul şi morcovul se taie făşii. Pieptul de pui…
-
Ouă cu sos de muştar
Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…
-
Fazan în vin la slow cooker
Baconul se taie fâşii subţiri. Ceapa se toacă mărunt. Fazanul întreg, bine spălat şi uscat, se rumeneşte…
-
Păstrăv în crustă de pesmet la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu toate condimentele, cu coaja rasă de lămâie şi cu untul. Cu acest…
-
Păstrăv la grill cu lămâie şi pătrunjel
Păstrăvul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi piper. Se…
-
Clătite bănăţene
Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…
-
Cuib de mămăligă cu brânză şi…
Se unge cu unt un vas termorezistent. Se tapetează cu mămăligă. Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.…
-
Orez cu peşte afumat
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ardeiul se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Se călesc…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Pui mănăstiresc
Puiul se porţionează. Potroacele (spate, gât, vârfuri de aripi) se pun la fiert în apă cu sare. Se îndepărtează…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Coq au vin la slow cooker
Kaizerul se taie fâşii, apoi se căleşte în unt. Se lasă până se rumeneşte bine. Se scot pe o farfurie,…
-
Păstrăv în folie la cuptor
Păstrăvii se curăţă de întestine, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Tăiţei de casă cu nucă
Se fac tăiţei din 4 ouă, făină, la care se adaugă coaja rasă de lămâie. Se pun la fiert tăiţeii în…
-
Brioşe "Catifea Roşie"
Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…
-
Curcan în vin la slow cooker
Pulpa de curcan se porţionează, apoi se rumeneşte în unt. Ceapa tăiată solzişori şi morcovii tăiaţi…
-
Bulz moldovenesc
Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea…
-
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Untul se mixează. Se adaugă zahărul şi se…
-
Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…
Reţete cu "unt"