-
Limbă cu roşii
Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…
-
Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…
Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…
-
de post
Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
-
Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval
Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…
-
Mâncare cu castraveţi muraţi
Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…
-
Tortellini cu piept de pui, ciuperci…
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, apoi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi pieptul de pui…
-
de post
Cartofi la cuptor cu usturoi
Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Cartofii astfel tăiați se amestecă într-un vas cu uleiul, sarea,…
-
Friptură de pui pe pat de legume
Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar…
-
Budincă de cartofi cu ceafă afumată
Se pune laptele la foc şi, când începe să fiarbă, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.…
-
Fazan la cuptor
Fazanul proaspăt vânat, necurățat de pene, se pune la fezandat cu capul în jos, într-o încăpere cu temperatură…
-
Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci
Se prepară o soluţie de marinare din vin, ulei, rozmarin, sare şi piper. În această soluţie se pun pulpele…
-
de post
Sote de fasole păstăi cu ciuperci
Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se adaugă fasolea păstăi (din conservă sau proaspată, dar în…
-
de post
Cartofi cu bulion la cuptor
Se taie cartofii într-un vas termorezistent. Se amestecă bulionul cu 1-2 pahare de apă şi se adaugă sarea,…
-
Saramură de biban
Pe tablă sau pe grătar se prăjeşte peştele uns cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Curcan umplut cu mere şi stafide la…
Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…
-
Răcitură de curcan
Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi vită
Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…
-
de Crăciun
Tobă de porc
Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
-
Piept de porc cu ananas și sos caramel…
Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
-
Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…
-
Pui muntenesc cu sos
Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…
Reţete cu "usturoi"