• Salată Niçoise

    Salată Niçoise

    Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…

  • Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbie în folie la cuptor

    Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…

  • Miel la cuptor cu piure de cartofi cu şofran şi alioli

    Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…

    Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…

  • Rulouri din carne de vită

    Rulouri din carne de vită

    Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…

  • Friptură de miel la cuptor de Paşti

    Friptură de miel la cuptor

    Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…

  • Dublin Coddle

    Dublin Coddle

    Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…

  • Stufat de miel de Paşti

    Stufat de miel

    Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…

  • Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi de casă

    Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi…

    Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o…

  • Cocktail de legume în sos teriyaki

    Cocktail de legume în sos teriyaki

    Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…

  • Porc cu miel în sos de vin la slow cooker

    Porc cu miel în sos de vin la slow…

    Se taie cubuleţe carnea de porc, iar carnea de miel se taie rondele. Se îndepărtează bucăţile mai consistente…

  • Fettuccine cu sparanghel

    Fettuccine cu sparanghel

    Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…

  • Salată din piept de pui cu mazăre, cartofi şi ouă

    Salată din piept de pui cu mazăre,…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…

  • Terină cu spanac

    Terină cu spanac

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…

  • Ouă coapte la cuptor

    Ouă coapte la cuptor

    În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…

  • Ouă ochiuri în sos de roşii

    Ouă ochiuri în sos de roşii

    Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc împreună în puţin ulei. Se adaugă roşiile…

  • Pulpe de curcan în sos de portocală

    Pulpe de curcan în sos de portocală

    Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…

  • Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…

  • Somon cu ciuperci pe grătar

    Somon cu ciuperci pe grătar

    Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…

  • Aripioare cu legume la cuptor

    Aripioare cu legume la cuptor

    Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…

  • Orez cu fasole boabe

    Orez cu fasole boabe

    Kaizerul se taie şi se pune la prăjit, fără ulei, la foc mic, până devine crocant. Se adaugă ceapa, apoi…

  • Ciocănele umplute

    Ciocănele umplute

    Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…

  • Pulpe umplute

    Pulpe umplute

    Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…

  • Sardină la grătar

    Sardină la grătar

    Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…

  • Cartofi Byron

    Cartofi Byron

    Cartofii se spală foarte bine şi se coc în tavă în cuptor la 200 grade timp de o oră. Se lasă să se răcorească…

  • Fasole cu ciolan la cuptor

    Fasole cu ciolan la cuptor

    Se pune fasolea la fiert pentru 10-15 minute. Se scurge apa în care a fiert. Se pune din nou la fiert în altă…

  • Sardine cu suc de lămâie şi portocală la cuptor

    Sardine cu suc de lămâie şi portocală…

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro