-
Pulpe de cocoș Mojito la cuptor
Această rețetă se face în general cu piept de pui, eventual cu pulpe de pui, însă noi am avut la îndemână…
-
Tagliatele cu midii și roșii
Pregătim ingredientele. Ceapa o tăiem julien, tocăm mărunt usturoiul și ardeiul iute, rupem rozmarinul proaspăt…
-
Rață cu citrice la slow cooker
Am introdus rața în vasul de slow cooker. Apoi am adăugat toate ingredientele. După vin am mai adăugat puțină…
-
Purceluș de lapte la proțap
Alegem un purceluș de lapte nu foarte mare. Noi am cumpărat unul de vreo 10 kg, de la Metro. În primă fază…
-
Piept de pui cu sparanghel și roșii…
Sparanghelul se spală, se îndepărtează partea de jos, cam 2-3 cm, apoi se taie în bucăți egale, de aproximativ…
-
de post
Păstăi sote cu mărar și usturoi
Păstăile se spală, se curăță de codițe și se taie la dimensiuni potrivite (aproximativ 2-3 cm). Într-o…
-
Ficat de curcan la capac cu oțet și…
Ardeiul iute se taie mărunt. La fel și usturoiul. Roșia se taie cuburi. Într-un vas se încing 2 linguri de…
-
Somon la cuptor cu sos de lime și ghimbir
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu usturoiul zdrobit, ardeiul iute tăiat mărunt, o jumătate…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Pulpe de cocoș cu mere la cuptor
Pulpele de cocoș se pun la fiert în apă cu sare pentru 30-45 de minute, la oala sub presiune. Merele se taie…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
-
Salată de leurdă cu roșii și ridichi
Leurda se taie mărunt și se pune într-un castron. Peste ea se adaugă roșiile tăiate cuburi, ardeiul tăiat…
-
Pulpă de capră cu sos de roșii la…
Într-un vas suficient de mare se încing 2 linguri de ulei și se pune pulpa de capră, rumenindu-se pe ambele…
-
Tartă cu ouă și ceapă
Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…
-
Pulpă de miel aromată la cuptor, servită…
Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele se râșnesc, apoi se amestecă cu boiaua dulce, scorțișoara,…
-
de post
Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…
-
Salată de cartofi dulci cu telemea
Cartofii se spală foarte bine de pământ, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare, după care se fierb…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
de post
Salată de cartofi cu capere
Cartofii, bine spălați, se pun la fiert în apă cu sare, cu tot cu coajă. După ce au fiert, se lasă să…
-
Salsa de mentă și pătrunjel
În robotul de bucătărie se pun: pătrunjelul spălat, menta, castraveții murați, caperele, usturoiul zdrobit,…
-
Pulpe de pui în sos picant de busuioc
Pulpele de pui se condimentează cu sare și se pun pe grătarul încins, cu pielea în jos. Se lasă până se…
-
Ciorbă de somn
Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…
-
Foietaj cu verdețuri
Usturoiul se pisează cu sare, apoi se adaugă ulei de măsline și se freacă bine, ca la maioneză. Se adaugă…
-
Somn cu usturoi și vin alb la cuptor
Peștele se curăță și se spală, apoi se taie rondele. Usturoiul se curăță, se presară cu sare, apoi se…
-
Broccoli în sos rece de roșii
Broccoli se spală sub jet de apă, apoi se taie bucăți. Când apa cu sare începe să fiarbă, se pune broccoli…
-
Bibilică la cuptor
Bibilica întreagă se spală foarte bine în interior, apoi se usucă prin tamponare cu șervețele absorbante.…
Reţete cu "piper"