-
Tortilla cu spanac
Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…
-
Gogoşele cu flori de salcâm
Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…
-
Friptură de vită cu pleurotus în…
Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.…
-
Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor
Puii, (cărora le legăm pulpele inferioare cu nişte sfoară) se sărează, apoi se prăjesc în ulei, pe toate…
-
Mreană prăjită
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie rondele, se presară…
-
Prăjitura albinuţa
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…
-
Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…
-
Brioşe cu miere de albine
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
de Paşti
Stufat de miel
Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…
-
Prăjitură cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…
-
Prăjitură cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Porc cu miel în sos de vin la slow…
Se taie cubuleţe carnea de porc, iar carnea de miel se taie rondele. Se îndepărtează bucăţile mai consistente…
-
Caise
Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…
-
Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…
-
Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…
-
Terină cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…
-
Ouă ochiuri în sos de roşii
Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc împreună în puţin ulei. Se adaugă roşiile…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
Choux à la crème cu spumă de ciocolată…
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…
-
Penne cu roşii uscate
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi roşiile. …
-
Prăjitură cu morcov
Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…
-
Somon cu ciuperci pe grătar
Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…
-
Prăjitură cu miere şi nucă
Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…
Reţete cu "ulei"