-
Gogoşi din aluat dospit
Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…
-
Ciocănele umplute
Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…
-
Fursecuri fragede
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…
-
Naan - pâine indiană
În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…
-
Borş de legume cu lobodă şi fidea
Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…
-
Ficăței de pui cu ceapă
Ficăţeii de pui se spală foarte bine cu apă rece, apoi se pun într-un castron şi se acoperă cu lapte. Se…
-
Sarmale de pui în vas de ceramică…
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă ceapa tăiată mărunt, ouăle, orezul,…
-
de post
Tocăniţă de cartofi
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…
-
Şniţele din piept de pui cu mac
Pieptul de pui se taie fâşii subţiri care se bat cu ciocanul pentru şniţele. Se presară cu sare şi piper.…
-
de post
Negresă cu crema de vanilie
Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…
-
de post
Pilaf de orez cu legume
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…
-
Pizza cu şuncă
Într-o tavă unsă cu ulei, se întinde, cu mâna, o parte din aluat, atât cât să se obţină o foaie subţire.…
-
Pulpe de pui cu smântână
Pulpele de pui se pun la fiert în apă cu sare, timp de 15-20 minute. După ce au fiert, se scot din zeamă şi…
-
Cozonac la maşina de făcut pâine
În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…
-
Ruladă din piept de pui cu kaizer şi…
Pieptul de pui se taie bucăţi şi se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir,…
-
de post
Iahnie de fasole
Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…
-
Praz cu carne de porc
Ceapa tăiată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăţi…
-
Şalău pe pat de legume la cuptor
Rondele de şalău preparate la cuptor pe un pat de roşii cu ceapă, cartofi şi cu un sos de roşii, usturoi,…
-
de post
Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor
Cartofii tăiaţi cubuleţe se pun într-un castron şi peste ei se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, sarea,…
-
Friptură de vită în sos de roșii…
Carnea de vită tăiată fileuri subţiri se aranjează într-un singur strat într-un vas termorezistent uns…
-
Pui cu ardei copt
Ardeiul se coace şi se curăţă. Bucăţile de pui se călesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se adaugă…
-
Salată de ardei copţi I
Se coc ardeii, întorcându-i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămână cruzi. Se…
-
Ficăței de pui cu ciuperci în sos…
Într-un vas termorezistent se pun uleiul, ficăţeii şi ciupercile tăiate cuburi mari. Se sărează, se piperează,…
-
Budincă de cartofi cu ardei gras
Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Ardeiul se curăţă de cotor…
-
Eclere cu ness
Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…
-
Brioşe cu morcov şi mere
Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…
Reţete cu "ulei"