-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute. Se adaugă crema mascarpone şi se amestecă foarte bine. Într-un…
-
Roşii umplute cu omletă
Roşiile se spală, apoi se scobesc de miez, astfel încât să rămână peretele roşiilor, întreg. Roşiile…
-
Caras la grill
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare…
-
Felii de cartofi cu ou şi telemea
Cartofii se taie felii foarte subţiri, folosind răzătoarea. Feliile de cartofi se stropesc cu ulei, se adaugă…
-
Prăjitură cu nucă şi fructe confiate
Se caramelizează zahărul. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se dizolvă…
-
Friptură de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se spală cu apă rece şi se aşează într-un vas termorezistent. Separat se pregăteşte…
-
Omletă cu kaizer şi ceapă verde
Ceapa verde tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Peste ceapa călită se adaugă kaizerul tăiat…
-
de post
Pilaf cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Peste ceapa călită se adaugă orezul spălat în…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
de post
Cartofi cu ciuperci şi bulion la cuptor
Cartofii se curăţă, se taie pe jumătate, apoi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Peste cartofi…
-
Cuiburi de ou în legume la tigaie
Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…
-
Pulpe de pui în sos de vin
Pulpele de pui se spală în apă rece, apoi se crestează pe ambele părţi. Usturoiul se pisează, se freacă…
-
Aripioare de pui în sos de roşii
Aripioarele de pui se prăjesc puţin în ulei încins, atât cât să fie rumene. Se adaugă roşiile decojite…
-
de post
Ciuperci cu dovlecei şi praz la cuptor
Într-un vas termorezistent, se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează ciupercile spălate. Peste ciuperci…
-
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Untul se mixează. Se adaugă zahărul şi se…
-
Buzunare de porc umplute cu porumb
Muşchiul de porc se taie în bucăţi, apoi la fiecare bucată se taie un buzunar, care se va umple ulterior.…
-
Sardine cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează un strat de sardine curăţate de solzi…
-
Nuci
Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…
-
Doradă în sos de roșii cu ardei
Ardeiul se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se taie mărunt. Într-un vas cu puţin ulei…
-
Pui cacciatore la slow cooker
Pulpele de pui se usucă cu şerveţele absorbante, apoi se trec prin făină şi se prăjesc puţin în 2-3 linguri…
-
Crochete de dovlecei cu brânză
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe lungime, în sferturi. Iaurtul se amestecă cu ulei. Se amestecă…
-
Somn în sos genovez
Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
Piept de pui cu sos acrişor de piersici
Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul…
Reţete cu "ulei"