-
de post
Mâncărică de bame
Se călesc bamele în ulei timp de maxim 10 minute şi se pune un praf sare. În acest timp roşiile se decojesc…
-
de post
Cartofi "prăjiți" la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se spală cu apă rece, apoi se taie în felii nu foarte groase. Se amestecă…
-
Peşte cu ardei copt
Roşiile se coc şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se strivesc cu ajutorul unei furculiţe.…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
Somn pane
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se presară cu sare…
-
Baby hering în sos de bere
Peştele se eviscerează, se spală cu apă rece şi apoi se fac fileuri. Separat se bat ouăle, se adaugă făină…
-
Somn cu legume la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…
-
Cartofi copţi cu şuncă afumată
Cartofii se spală cu apă rece şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 minute. După aceea se scurg de…
-
Mușchi de vită cu bere la cuptor
Muşchiul de vită se taie rondele şi se spală cu apă rece. După aceea se condimentează şi se unge cu muştar,…
-
Piept de pui cu fulgi de porumb
Pieptul de pui se taie fileuri subţiri şi se bat cu ciocanul de şniţele. Se presară cu sare şi piper. Fiecare…
-
Carne de porc cu ciuperci și bulion
Carnea de porc se fierbe pentru 20 de minute în apă cu sare, apoi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei.…
-
Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…
-
Ruladă din piept de pui în crustă…
Fiecare piept de pui se taie pe jumătate, rezultând astfel patru bucăţi. Fiecare bucată se bate foarte bine…
-
Cartofi cu pulpă de curcan la cuptor
Mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt se amestecă cu cimbru, sare, piper şi ulei. Prin amestecul obţinut…
-
Cartofi evantai cu pulpă de curcan
Cartofii se curăţă şi se taie în formă de evantai. În fiecare tăietură se pune o felie de kaizer, o felie…
-
Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
-
Pilaf de gâscă
Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…
-
Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
-
de post
Ciuperci cu sos de roșii și usturoi
Ciupercile se călesc în puţin ulei. Se pisează usturoiul şi se adaugă peste ciupercile călite. Tot acum…
-
Pizza "My special"
Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii, un strat de caşcaval ras şi apoi restul…
-
de post
Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
-
Varză dulce călită cu afumătură
Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…
-
Tăvălită cu cremă
Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la…
Reţete cu "ulei"