-
Ouă thailandeze
Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…
-
de post
Risotto cu mazăre şi porumb
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă orezul şi se căleşte puţin în ulei împreună…
-
Anghilă cu roşii
Anghila se curăţă de intestine şi se jupoaie de piele. Se taie apoi în bucăţi. Ceapa se taie solzişori…
-
Ficăței de pui în sos de roșii și…
Ficăţeii se spală, apoi se usucă cu ajutorul şerveţelelor absorbante. Făina se amestecă cu sare, piper,…
-
Pulpe de pui în sos de vin şi lămâie
Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, se aşează pulpele de pui. Se condimentează cu sare şi piper. Deasupra…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Porc în sos dulce-acrişor în stil…
Carnea de porc se taie fâşii. Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se…
-
Pulpă de urs în vin alb la slow cooker
Kaizerul tăiat feliuţe se rumeneşte în ulei. Pe fundul vasului ceramic de la slow cooker se aşează ceapa…
-
Porc cu sos de smântână şi muştar
Carnea de porc se taie cubuleţe mici. Se pun bucăţile de porc în oala de fiert la presiune, apoi adăugăm…
-
de Crăciun
Caltaboşi
Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
Salată de icre de crap cu ceapă
Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…
-
Friptură de porc în bulion la presiune
Carnea de porc se taie cubuleţe şi se prăjeşte puţin în ulei atât cât carnea să se albească. Se pune…
-
Crap prăjit în mălai
Crapul se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine prin interior cu apă rece. Se îndepărtează…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
de Crăciun
Pomana porcului cu cârnaţi de casă
Carnea se taie cubuleţe. Cârnaţii se taie rondele de dimensiune aproximativ egală cu bucăţelele de carne.…
-
Hamsii prăjite pe scobitoare
Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
Gnocchi cu piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se taie bucăţi mici. Se prăjesc până scade lichidul pe care îl lasă. Se adaugă ardeiul…
-
Curcan cu ierburi la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se freacă cu ulei şi apoi se diluează cu vinul. Se adaugă condimentele…
-
Somn cu roşii la cuptor
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine în apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…
-
Frigărui din muşchi de porc şi legume
Muşchiul de porc se taie în bucăţi potrivit de mari. Slănina se taie şi ea cubuleţe. Ardeiul se taie bucăţi…
Reţete cu "ulei"