• Varză a la Cluj

    Varză a la Cluj

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…

  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructe

    Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Rasol din pulpe de pui cu legume

    Rasol din pulpe de pui cu legume

    Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…

  • Limbă cu roşii

    Limbă cu roşii

    Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…

  • Mucenici moldoveneşti de post

    Mucenici moldoveneşti

    Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…

  • Baclava de post

    Baclava

    Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…

  • Gulaş din inimă de porc

    Gulaş din inimă de porc

    Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…

  • Mazăre cu roşii de post

    Mazăre cu roşii

    Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…

  • Prăjitură 'Negresă'

    Prăjitură 'Negresă'

    Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…

  • Ciuperci la grătar cu caşcaval

    Ciuperci la grătar cu caşcaval

    Se spală ciupercile. Se pun pe grătar cu faţa în jos, apoi se întorc. Se pune sare şi câte un cubuleţ…

  • Ruladă cu gem de gutui

    Ruladă cu gem de gutui

    Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…

  • Pui în sos de roşii cu ciuperci şi cartofi la cuptor

    Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…

    Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…

  • Tocăniţă cu păstăi de post

    Tocăniţă cu păstăi

    Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…

  • Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni

    Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni

    Peste blatul rece se adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte şi se dă la rece pentru o oră. Când stratul…

  • Ciuperci cu ardei

    Ciuperci cu ardei

    Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…

  • Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…

  • Doradă în crustă de sare

    Doradă în crustă de sare

    Se eviscerează dorada. Se umple cu frunze de pătrunjel. Se pune un strat de sare grunjoasă pe fundul tăvii.…

  • Pui cu smântână

    Pui cu smântână

    Se prăjesc înăbuşit bucăţile de pui într-o cratiţă cu untul bine înfierbântat, adaugând câte 1-2…

  • Cornulețe cu nucă

    Cornulețe cu nucă

    Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…

  • Mâncare cu castraveţi muraţi

    Mâncare cu castraveţi muraţi

    Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…

  • Tortellini cu piept de pui, ciuperci şi sos de roşii

    Tortellini cu piept de pui, ciuperci…

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, apoi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi pieptul de pui…

  • Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

    Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…

    Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…

  • Cartofi la cuptor cu usturoi de post

    Cartofi la cuptor cu usturoi

    Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Cartofii astfel tăiați se amestecă într-un vas cu uleiul, sarea,…

  • Prăjitură "Budapesta"

    Prăjitură "Budapesta"

    Se asamblează prăjitura astfel: se începe cu o foaie neagră, peste care se pune crema caldă. Peste cremă…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro