-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
Curcan cu ierburi la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se freacă cu ulei şi apoi se diluează cu vinul. Se adaugă condimentele…
-
Iepure cu măsline şi ciuperci
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de ceapă tăiată solzişori, morcov tăiat rondele…
-
Sardine cu sos de ardei copţi
Sardinele curăţate de intestine şi solzi se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară cu…
-
Frigărui din muşchi de porc şi legume
Muşchiul de porc se taie în bucăţi potrivit de mari. Slănina se taie şi ea cubuleţe. Ardeiul se taie bucăţi…
-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Prepeliţe la cuptor cu cimbru
Prepeliţele se despică pe jumătate, pe piept. Se aşează într-un vas termorezistent. Se toarnă peste ele…
-
de post
Ciuperci umplute cu legume
Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile…
-
Friptură de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se spală cu apă rece şi se aşează într-un vas termorezistent. Separat se pregăteşte…
-
Rondele de crap pe grătar
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
Păstrăv cu cimbru la cuptor
Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
-
Friptură de curcan cu sos de muştar…
Se pregăteşte un amestec din vin, ulei şi muştar, pe care îl aromatizăm cu rozmarin, măghiran, cimbru,…
-
Pulpe de pui cu lămâie
Se amestecă uleiul de măsline cu cimbru, sare, piper şi rozmarin. Pulpele de pui se crestează cu ajutorul…
-
Salată de roşii cu mozzarella şi…
Roşiile şi mozzarella tăiate felii se aranjează alternativ pe un platou mare. Frunzele de busuioc de pun printre…
-
Şniţele din piept de curcan umplute…
Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…
-
Salată Niçoise
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…
-
Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…
Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
Pulpe de curcan în sos de portocală
Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…
-
Sardină la grătar
Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…
-
Saramură de mreană
Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…
Reţete cu "cimbru"