• Limbă în sos de smântână

    Limbă în sos de smântână

    Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul într-o cratiţă,…

  • Prăjitură inteligentă

    Prăjitură inteligentă

    Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte zahărul. După…

  • Clătite americane

    Clătite americane

    Laptele, făina, zahărul, ouăle, sarea şi untul se amestecă şi se mixeaza. Se amestecă făina cu praful…

  • Tartă cu brânză proaspătă

    Tartă cu brânză proaspătă

    Se pune făina cernută în castron, se adaugă sarea, untul tăiat cuburi şi se amestecă uşor. Se înglobează…

  • Brioşe cu fructe de pădure

    Brioşe cu fructe de pădure

    Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…

  • Sărăţele

    Sărăţele

    Se amestecă toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se întinde o foaie, se taie fâşii, se…

  • Negresă cu banane

    Negresă cu banane

    Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…

  • Plăcintă cu carne

    Plăcintă cu carne

    Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…

  • Chiftele din cartofi de post

    Chiftele din cartofi

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…

  • Prăjitură cu ciocolată şi alune

    Prăjitură cu ciocolată şi alune

    Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa. Când zahărul s-a topit, se adaugă…

  • Fursecuri cu nucă de Crăciun

    Fursecuri cu nucă

    Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…

  • Tăvălite

    Tăvălite

    Se amestecă margarina cu zahărul. Se pune oul, mierea, praful de copt, laptele şi treptat făina. Se obţine…

  • Pui de baltă pane

    Pui de baltă pane

    Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…

  • Obleţi prăjiţi

    Obleţi prăjiţi

    Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…

  • Budincă de pui

    Budincă de pui

    Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…

  • Chiftele din cartofi cu ciuperci de post

    Chiftele din cartofi cu ciuperci

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…

  • Prăjitură cu prune

    Prăjitură cu prune

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…

  • Tăiţei de casă

    Tăiţei de casă

    Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…

  • Sos alb cu smântână şi ou

    Sos alb cu smântână şi ou

    Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…

  • Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Savarină

    Savarină

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…

  • Lebede cu frişcă

    Lebede cu frişcă

    Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…

  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…

  • Şarlotă de vanilie şi rom

    Şarlotă de vanilie şi rom

    1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…

  • Găluște cu prune

    Găluște cu prune

    Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…

  • Somn prăjit

    Somn prăjit

    Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro