-
Limbă în sos de smântână
Se fierbe limba (vezi Limbă fiartă) şi se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul într-o cratiţă,…
-
Prăjitură inteligentă
Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte zahărul. După…
-
Clătite americane
Laptele, făina, zahărul, ouăle, sarea şi untul se amestecă şi se mixeaza. Se amestecă făina cu praful…
-
Tartă cu brânză proaspătă
Se pune făina cernută în castron, se adaugă sarea, untul tăiat cuburi şi se amestecă uşor. Se înglobează…
-
Brioşe cu fructe de pădure
Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…
-
Sărăţele
Se amestecă toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se întinde o foaie, se taie fâşii, se…
-
Negresă cu banane
Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb…
-
Plăcintă cu carne
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
Prăjitură cu ciocolată şi alune
Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa. Când zahărul s-a topit, se adaugă…
-
de Crăciun
Fursecuri cu nucă
Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…
-
Tăvălite
Se amestecă margarina cu zahărul. Se pune oul, mierea, praful de copt, laptele şi treptat făina. Se obţine…
-
Pui de baltă pane
Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…
-
Obleţi prăjiţi
Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…
-
Budincă de pui
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…
-
de post
Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
-
Prăjitură cu prune
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…
-
Tăiţei de casă
Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…
-
Sos alb cu smântână şi ou
Într-un vas se topeşte margarina. Se adaugă făina şi se amestecă bine pentru a nu se face cocoloaşe. Se…
-
Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
-
Savarină
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…
-
Lebede cu frişcă
Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…
-
Ciulama de ciuperci
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…
-
Şarlotă de vanilie şi rom
1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…
-
Găluște cu prune
Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…
-
Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
Reţete cu "făină"