-
Prăjitură cu vişine
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…
-
Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
-
Fursecuri cu stafide
Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
-
Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
-
Pulpe de pui pane la cuptor
Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…
-
Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
-
Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…
-
de post
Cornuleţe cu borş
Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…
-
Tarte cu fructe
Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…
-
Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
Gulaş din inimă de porc
Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…
-
Prăjitură 'Negresă'
Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…
-
Ruladă cu gem de gutui
Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…
-
Ciuperci cu ardei
Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…
-
Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval
Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…
-
Pui cu smântână
Se prăjesc înăbuşit bucăţile de pui într-o cratiţă cu untul bine înfierbântat, adaugând câte 1-2…
-
Cornulețe cu nucă
Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…
-
Mâncare cu castraveţi muraţi
Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…
-
Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…
-
de post
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă…
Reţete cu "făină"