• Prăjitură cu vişine

    Prăjitură cu vişine

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…

  • Pulpe de gâscă cu măsline

    Pulpe de gâscă cu măsline

    Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…

  • Fursecuri cu stafide

    Fursecuri cu stafide

    Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…

  • Plachie de peşte

    Plachie de peşte

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…

  • Piept de gâscă cu sos de smântână

    Piept de gâscă cu sos de smântână

    Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…

  • Pulpe de pui pane la cuptor

    Pulpe de pui pane la cuptor

    Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…

  • Cozonac cu mac

    Cozonac cu mac

    Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…

  • Cabanos cu caşcaval în aluat

    Cabanos cu caşcaval în aluat

    Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…

  • Eclere cu cremă de vanilie

    Eclere cu cremă de vanilie

    Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…

  • Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Cozonac Rosenkranz

    Cozonac Rosenkranz

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…

  • Cornuleţe cu borş de post

    Cornuleţe cu borş

    Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…

  • Tarte cu fructe

    Tarte cu fructe

    Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…

  • Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită

    Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…

    Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…

  • Mucenici moldoveneşti de post

    Mucenici moldoveneşti

    Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…

  • Gulaş din inimă de porc

    Gulaş din inimă de porc

    Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…

  • Prăjitură 'Negresă'

    Prăjitură 'Negresă'

    Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…

  • Ruladă cu gem de gutui

    Ruladă cu gem de gutui

    Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…

  • Ciuperci cu ardei

    Ciuperci cu ardei

    Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…

  • Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval

    Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…

  • Pui cu smântână

    Pui cu smântână

    Se prăjesc înăbuşit bucăţile de pui într-o cratiţă cu untul bine înfierbântat, adaugând câte 1-2…

  • Cornulețe cu nucă

    Cornulețe cu nucă

    Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…

  • Mâncare cu castraveţi muraţi

    Mâncare cu castraveţi muraţi

    Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…

  • Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

    Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…

    Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…

  • Cartofi cu rozmarin la cuptor de post

    Cartofi cu rozmarin la cuptor

    Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro