• Prăjitură cu piersici

    Prăjitură cu piersici

    Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri…

  • Ciocănele de pui în fulgi de porumb

    Ciocănele de pui în fulgi de porumb

    Ciocănelele se pun la fiert timp de 10 minute. Se scot din apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…

  • Dovlecei cu roşii şi mozzarella la cuptor

    Dovlecei cu roşii şi mozzarella la…

    Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime. Într-un vas termorezistent se aranjează…

  • Loukoumades - gogoşele greceşti cu miere şi scorţişoară

    Loukoumades - gogoşele greceşti cu…

    Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…

  • Spanakopita - plăcintă cu spanac si brânză feta

    Spanakopita - plăcintă cu spanac si…

    Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…

  • Penne cu mazăre la cuptor

    Penne cu mazăre la cuptor

    Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…

  • Tarta ratatouille

    Tarta ratatouille

    Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…

  • Omletă spaniolă cu mazăre

    Omletă spaniolă cu mazăre

    Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…

  • Paste cu mazăre, şuncă şi smântână

    Paste cu mazăre, şuncă şi smântână

    Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…

  • Bulete de caşcaval

    Bulete de caşcaval

    Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…

  • Clătite de ciocolată cu îngheţată de vanilie

    Clătite de ciocolată cu îngheţată…

    Laptele se încălzeşte împreună cu untul şi ciocolata ruptă în bucăţi mici, până se topeşte toată…

  • Tigaie cu legume şi ouă ochi

    Tigaie cu legume şi ouă ochi

    Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…

  • Chec

    Chec

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…

  • Omletă provensală

    Omletă provensală

    Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…

  • Prăjitură cu morcovi

    Prăjitură cu morcovi

    Morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul…

  • Ochiuri cu kaizer la cuptor

    Ochiuri cu kaizer la cuptor

    Vasele de ceramică se ung cu unt. Kaizerul se taie fâşii şi se pune la baza vaselor. Frunzele de ceapă verde…

  • Lichior de ouă cu vanilie

    Lichior de ouă cu vanilie

    Se separă ouăle, apoi se bat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până când devin ca o cremă.…

  • Ouă cu sos de muştar

    Ouă cu sos de muştar

    Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…

  • Creier pane

    Creier pane

    Creierul de porc, bine spălat si curăţat de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare, îndepărtându-se…

  • Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc

    Porc cu sos dulce acrişor în stil…

    Carnea de porc se taie cubuleţe, se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.…

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi…

  • Ouă thailandeze

    Ouă thailandeze

    Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…

  • Ciuperci pleurotus pane

    Ciuperci pleurotus pane

    Ciupercile se spală şi se opăresc în apă cu sare pentru 5 minute. Ouăle se bat cu sare si piper. Se adaugă…

  • Creier măcelăresc

    Creier măcelăresc

    Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă creierul spălat şi curăţat de pieliţe. Verdeaţa se toacă mărunt.…

  • Clătite bănăţene

    Clătite bănăţene

    Brânza se amestecă cu un ou, 50 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat şi stafidele. Gălbenuşurile se amestecă…

  • Cuib de mămăligă cu brânză şi ou

    Cuib de mămăligă cu brânză şi…

    Se unge cu unt un vas termorezistent. Se tapetează cu mămăligă. Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro