-
Chifteluţe din piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea. Se adaugă şi celelalte ingrediente…
-
Orez cu peşte afumat
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ardeiul se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Se călesc…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Alcazale
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul. Se adaugă…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
de Crăciun
Caltaboşi
Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
Pizza cu cârnaţi de casă
O parte din aluatul pregătit se întinde uniform într-o tavă unsaă cu ulei. Se pune pe toată suprafaţa sos…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
Pizza "hot dog"
Faţă de aluatul de bază pentru pizza, se pot adăuga nişte seminţe de chimen. Din aluatul crescut se ia o…
-
Tăiţei de casă cu nucă
Se fac tăiţei din 4 ouă, făină, la care se adaugă coaja rasă de lămâie. Se pun la fiert tăiţeii în…
-
Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…
Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…
-
Brioşe "Catifea Roşie"
Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…
-
Omletă cu ardei şi ciuperci
Ardeiul se taie fâşii, ceapa se taie solzişori. Se căleşte ceapa într-o lingură sau 2 de ulei. Se adaugă…
-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Ouă cu roşii şi brânză la cuptor
Roşiile se taie rondele şi se aşează într-un singur strat pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de…
-
Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute. Se adaugă crema mascarpone şi se amestecă foarte bine. Într-un…
-
Roşii umplute cu omletă
Roşiile se spală, apoi se scobesc de miez, astfel încât să rămână peretele roşiilor, întreg. Roşiile…
-
Tartă cu pere caramelizate
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu cele 5 linguri de zahăr şi praful de sare. Se…
-
Felii de cartofi cu ou şi telemea
Cartofii se taie felii foarte subţiri, folosind răzătoarea. Feliile de cartofi se stropesc cu ulei, se adaugă…
-
Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce…
-
Omletă cu kaizer şi ceapă verde
Ceapa verde tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Peste ceapa călită se adaugă kaizerul tăiat…
Reţete cu "ouă"