-
Omletă din albuşuri cu brânză
Brânza telemea şi caşcavalul se rad şi se amestecă. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.…
-
Piept de pui în stil indian
Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie şi el cuburi. Usturoiul…
-
Scrumbie cu cartofi la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi intestine, apoi se taie fileuri. Fileurile de scrumbie se freacă bine cu cimbru,…
-
Pui mănăstiresc
Puiul se porţionează. Potroacele (spate, gât, vârfuri de aripi) se pun la fiert în apă cu sare. Se îndepărtează…
-
Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi…
Limba de porc fiartă se taie cubuleţe. Se pune peste maioneză. Se adaugă castraveţii muraţi tăiaţi cuburi,…
-
Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…
Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…
-
Pulpe de pui cu roșii și suc de lămâie…
Pe fundul vasului de ceramică se pun câteva roşii decojite şi se presează puţin. Peste acest strat de roşii…
-
Calcan cu suc de lămâie şi portocală…
Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…
-
Raţă pe varză
Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare,…
-
Salată verde cu piept de pui şi crudităţi
Lămâia se storce. Morcovul, ţelina şi mărul se dau pe răzătoare şi se stropesc imediat cu jumătate din…
-
Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…
-
Pui întreg la slow cooker
Usturoiul se curăţă, se pisează. Se adaugă condimentele şi se amestecă. Cu acest amestec se unge puiul…
-
Iepure cu lămâie şi portocală
Pe fundul unui vas termorezistent se pune un strat de legume: ceapa tăiată solzişori, morcov tăiat rondele,…
-
de post
Paste cu roşii şi măsline
Ceapa se taie mărunt. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se pune ceapa. Se căleşte până se…
-
Chefal la grătar
Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…
-
Cartofi cu păstârnac în grăsime…
Grăsimea de raţă se taie cubuleţe, se pune în tavă şi se bagă la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.…
-
Salată de sfeclă cu portocală
Sfecla se pune la fiert în apă cu sare pentru 50 de minute. După ce s-a fiert se lasă să se răcorească…
-
Somn cu roşii, capere şi măsline…
Rondelele de somn se pun într-un vas dry coocker cu foarte puţin ulei. Se adaugă roşiile decojite, oregano,…
-
Pulpă de urs în vin alb la slow cooker
Kaizerul tăiat feliuţe se rumeneşte în ulei. Pe fundul vasului ceramic de la slow cooker se aşează ceapa…
-
Orez cu legume şi grăsime de raţă
Într-o cratiţă se topeşte grăsimea de raţă. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în grăsimea topită,…
-
Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar
Ceapa se taie rondele subţiri. Într-un vas termorezistent se aranjează rondelele de ceapă. Usturoiul se pisează…
-
Coq au vin la slow cooker
Kaizerul se taie fâşii, apoi se căleşte în unt. Se lasă până se rumeneşte bine. Se scot pe o farfurie,…
-
Friptură de porc la cuptor
Carnea de porc se taie bucăţi potrivit de groase. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi ienibahar. Se…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi carne…
Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri. Peste carnea tocată se adaugă condimentele…
-
Porc cu sos de smântână şi muştar
Carnea de porc se taie cubuleţe mici. Se pun bucăţile de porc în oala de fiert la presiune, apoi adăugăm…
-
de Crăciun
Caltaboşi
Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă…
Reţete cu "piper"