-
Omletă cu roşii
Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…
-
de post
Mâncare de gogonele
Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,…
-
de post
Orez persan
Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…
-
Aripioare pane la cuptor
Ouăle se bat cu sare şi piper. Făina, pesmetul şi seminţele de susan se amestecă. Se poate adăuga şi 2-3…
-
Ton cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…
-
Ciocănele de pui în fulgi de porumb
Ciocănelele se pun la fiert timp de 10 minute. Se scot din apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Bruschete cu salsa de roșii
Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…
-
Piept de pui cu arome thailandeze
Pieptul de pui se taie în 4. Se condimentează cu sare și piper. Se storc 2 felii limetă, alte felii de limetă…
-
Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Souvlaki de pui - frigărui de pui în…
Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează…
-
Penne cu mazăre la cuptor
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…
-
Friptură de curcan în sos de vin cu…
Se face un amestec de condimente cu sare şi ulei, cu care se ung foarte bine bucăţile de carne. Usturoiul se…
-
Tartă cu brânză şi somon afumat
Biscuiţii se dau la cutter sau prin maşina de tocat. Se amestecă foarte bine cu untul. Compoziţia obţinută…
-
Ştiucă în sos de vin şi lămâie…
Rondelele de ştiucă se şterg cu prosop de hârtie. Usturoiul se pisează cu sare, piper şi ulei. Cu această…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
Omletă spaniolă cu mazăre
Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Somon cu sos de muştar şi vin la cuptor
Rondelele de somon se presară cu sare şi busuioc şi se aranjează într-un vas termorezistent uns cu puţin…
-
Porc cu mango şi paste din orez
Carnea se taie fâşii potrivite. Bucăţile de carne se prăjesc în puţin ulei, într-o tigaie. Se condimentează…
-
Caras marinat la cuptor
Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se pisează împreună cu usturoiul şi un praf de sare. Se condimentează…
-
Piept de curcan la grătar
Pieptul de curcan se tranşează în bucăţi nu foarte groase. Usturoiul se pisează şi se adaugă împreună…
-
Tigaie cu legume şi ouă ochi
Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…
-
Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…
-
Somn cu ierburi aromatice la cuptor
Peştele se curăţă, se spală, apoi se taie rondele. Se presară cu sare, piper, şi celelalte ierburi, apoi…
Reţete cu "piper"