-
Gogoşele cu flori de salcâm
Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…
-
Spanac cu piept de pui, ciuperci şi…
Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se curăţă de cozi. Se pune la fiert apă cu sare şi când…
-
Friptură de vită cu pleurotus în…
Se taie carnea de vită în felii groase de aproximativ 1 cm. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.…
-
Nisetru la grătar
Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…
-
Mini-pui picanţi cu cartofi la cuptor
Puii, (cărora le legăm pulpele inferioare cu nişte sfoară) se sărează, apoi se prăjesc în ulei, pe toate…
-
Plăcintă "Poale'n brâu"
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…
-
Mreană prăjită
Peştele se curăţă de solzi şi se intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se taie rondele, se presară…
-
Salată Niçoise
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele. Se pregăteşte dressingul pentru…
-
Scrumbie în folie la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală cu apă rece după care se pune într-un castron şi…
-
Miel la cuptor cu piure de cartofi cu…
Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă…
-
Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…
-
Brioşe cu miere de albine
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…
-
Bezea cu dulceaţă de mure
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…
-
Rulouri din carne de vită
Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte…
-
Salată de leurdă cu porumb dulce
Leurda se spală cu apă rece, se îndepărtează codiţele şi se toacă mărunt. Ouăle se fierb, se curăţă…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
de Paşti
Tartă cu spanac şi ou fiert
Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
de Paşti
Borş de miel
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…
-
Cozonac cu nucă
Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
de Paşti
Pască cu brânză
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…
-
de Paşti
Stufat de miel
Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…
-
Tortellini cu caşcaval şi cârnaţi…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Porc cu miel în sos de vin la slow…
Se taie cubuleţe carnea de porc, iar carnea de miel se taie rondele. Se îndepărtează bucăţile mai consistente…
Reţete cu "sare"