- 
					
					
						
																	
					
					Salată de ton cu porumb
Tonul se scurge de zeama din conservă. Se amestecă cu castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe mici. Ceapa se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Buzunare de porc umplute cu porumb
Muşchiul de porc se taie în bucăţi, apoi la fiecare bucată se taie un buzunar, care se va umple ulterior.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sardine cu roşii la cuptor
Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează un strat de sardine curăţate de solzi…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă. Se adaugă sucul de lămâie…
 - 
					
					
						
																	
					
					Doradă în sos de roșii cu ardei
Ardeiul se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se taie mărunt. Într-un vas cu puţin ulei…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cartofi în stil italian cu mozzarella
Cartofii se curăţă de coajă. Apoi se taie felii subţiri şi se pun în tava de la cuptor pe hârtie de copt.…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Cartofi noi cu ardei la cuptor
Ardeii se taie în fâşii, apoi fâşiile se taie în jumătate. Într-un castron se pun cartofii foarte bine…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cacciatore la slow cooker
Pulpele de pui se usucă cu şerveţele absorbante, apoi se trec prin făină şi se prăjesc puţin în 2-3 linguri…
 - 
					
					
						
																	
					
					Crochete de dovlecei cu brânză
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe lungime, în sferturi. Iaurtul se amestecă cu ulei. Se amestecă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Somn în sos genovez
Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de gâscă
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de curcan cu sos de muştar…
Se pregăteşte un amestec din vin, ulei şi muştar, pe care îl aromatizăm cu rozmarin, măghiran, cimbru,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu lămâie
Se amestecă uleiul de măsline cu cimbru, sare, piper şi rozmarin. Pulpele de pui se crestează cu ajutorul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată de roşii cu mozzarella şi…
Roşiile şi mozzarella tăiate felii se aranjează alternativ pe un platou mare. Frunzele de busuioc de pun printre…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată de cod cu legume
Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată grecească ţărănească
Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu brânză dulce şi fructe
Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ton cu risotto şi sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piept de pui cu sos acrişor de piersici
Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tortilla cu spanac
Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Şniţele din piept de curcan umplute…
Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…
 - 
					
					
						
																	
					
					Stufat de pui
Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Borș de pește
Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…
 
							 Reţete cu "sare"
						
					
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









