• Fettuccine cu sparanghel

    Fettuccine cu sparanghel

    Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…

  • Salată din piept de pui cu mazăre, cartofi şi ouă

    Salată din piept de pui cu mazăre,…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…

  • Plăcintă cu mere

    Plăcintă cu mere

    Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…

  • Terină cu spanac

    Terină cu spanac

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…

  • Gazpacho

    Gazpacho

    Roşiile se decojesc şi se taie. Ardeiul se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. Castravetele se taie felii…

  • Ouă coapte la cuptor

    Ouă coapte la cuptor

    În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…

  • Ouă ochiuri în sos de roşii

    Ouă ochiuri în sos de roşii

    Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc împreună în puţin ulei. Se adaugă roşiile…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Penne cu roşii uscate

    Penne cu roşii uscate

    Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi roşiile. …

  • Pulpe de curcan în sos de portocală

    Pulpe de curcan în sos de portocală

    Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…

  • Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Somon cu ciuperci pe grătar

    Somon cu ciuperci pe grătar

    Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Aripioare cu legume la cuptor

    Aripioare cu legume la cuptor

    Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…

  • Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni

    Clătite americane cu dulceaţă de…

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…

  • Ton cu roșii și capere la cuptor

    Ton cu roșii și capere la cuptor

    Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele cu grosimea de 2 cm, se…

  • Orez cu fasole boabe

    Orez cu fasole boabe

    Kaizerul se taie şi se pune la prăjit, fără ulei, la foc mic, până devine crocant. Se adaugă ceapa, apoi…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

  • Ciocănele umplute

    Ciocănele umplute

    Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…

  • Naan - pâine indiană

    Naan - pâine indiană

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată…

  • Supă cu găluște de griș

    Supă cu găluște de griș

    Se freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecând mereu cu lingura.…

  • Pulpe umplute

    Pulpe umplute

    Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…

  • Sardină la grătar

    Sardină la grătar

    Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…

  • Saramură de mreană

    Saramură de mreană

    Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro