-
Saramură de biban
Pe tablă sau pe grătar se prăjeşte peştele uns cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Ciorbă de pui
O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…
-
Pulpe de pui cu ciuperci şi cartofi…
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă într-un castron cu ulei, sare, piper şi ciuperci.…
-
Curcan umplut cu mere şi stafide la…
Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…
-
Brioşe cu fructe de pădure
Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…
-
Cannelloni cu carne de pui şi sos de…
Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…
-
Salată de boeuf
Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat…
-
Plăcintă cu carne
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…
-
de Crăciun
Lebărvurşt
Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată…
-
Răcitură de curcan
Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi vită
Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…
-
de Crăciun
Tobă de porc
Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…
-
Macrou la grătar
Macroul se curaţă de intestine, se spală bine şi se taie longitudinal pe jumătate. În funcţie de dimensiunile…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
-
Piept de porc cu ananas și sos caramel…
Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…
-
Paste cu telemea, cașcaval și smântână
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg într-o sită…
-
Salată orientală cu peşte afumat…
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
de Crăciun
Fursecuri cu nucă
Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…
-
Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
-
Pui de baltă pane
Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…
-
Obleţi prăjiţi
Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…
-
Salată orientală cu peşte afumat
Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…
-
Pulpe de pui umplute
Pulpele de pui dezosate se bat cu ciocanul pentru sniţele. Se condimentrează cu sare, piper şi busuioc uscat.…
-
Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până…
Reţete cu "sare"