-
Friptură de vită cu cartofi la cuptor
Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
Budincă de paste cu brânză
Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…
-
Urzici munteneşti
E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…
-
de Paşti
Drob de miel cu carne de pasăre
Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…
-
Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
-
Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…
-
de post
Cornuleţe cu borş
Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…
-
Bombe cu vişine
Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…
-
Ficăței de pui cu sos de bulion
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…
-
Plăcintă cu iaurt
Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Macaroane cu brânză
Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…
-
Varză a la Cluj
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Mazăre cu roşii
Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…
-
Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…
Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…
-
de post
Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
-
Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval
Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…
-
Cornulețe cu nucă
Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…
-
Mâncare cu castraveţi muraţi
Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…
-
Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…
-
de post
Cartofi la cuptor cu usturoi
Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Cartofii astfel tăiați se amestecă într-un vas cu uleiul, sarea,…
-
Friptură de pui pe pat de legume
Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar…
Reţete cu "ulei"