-
Tort alcazar
Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se amestecă uşor. Se pune compoziţia…
-
Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci
Se prepară o soluţie de marinare din vin, ulei, rozmarin, sare şi piper. În această soluţie se pun pulpele…
-
de post
Sote de fasole păstăi cu ciuperci
Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se adaugă fasolea păstăi (din conservă sau proaspată, dar în…
-
de post
Cartofi cu bulion la cuptor
Se taie cartofii într-un vas termorezistent. Se amestecă bulionul cu 1-2 pahare de apă şi se adaugă sarea,…
-
Saramură de biban
Pe tablă sau pe grătar se prăjeşte peştele uns cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Pulpe de pui cu ciuperci şi cartofi…
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă într-un castron cu ulei, sare, piper şi ciuperci.…
-
Brioşe cu fructe de pădure
Ingredientele se amestecă cu mixerul până se obţine un aluat omogen. Se adaugă apoi fructele (puse la scurs…
-
Cannelloni cu carne de pui şi sos de…
Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…
-
Plăcintă cu carne
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
-
Salată orientală cu peşte afumat…
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
-
Pui de baltă pane
Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…
-
Obleţi prăjiţi
Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…
-
Salată de icre de crap
Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…
-
Salată orientală cu peşte afumat
Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…
-
Pulpe de pui umplute
Pulpele de pui dezosate se bat cu ciocanul pentru sniţele. Se condimentrează cu sare, piper şi busuioc uscat.…
-
Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…
-
Varză murată călită cu afumătură
Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…
-
Macrou marinat la rece
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…
-
Pui muntenesc cu sos
Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…
-
de post
Pilaf de ciuperci
Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…
-
de post
Tocăniţă de ardei copţi
Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…
-
de post
Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
Reţete cu "ulei"