• Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

    Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…

  • Nuci

    Nuci

    Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…

  • Pui cacciatore la slow cooker

    Pui cacciatore la slow cooker

    Pulpele de pui se usucă cu şerveţele absorbante, apoi se trec prin făină şi se prăjesc puţin în 2-3 linguri…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…

  • Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt. Albuşurile se bat…

  • Brownies cu fructe de pădure

    Brownies cu fructe de pădure

    Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…

  • Şniţele din piept de curcan umplute cu caşcaval

    Şniţele din piept de curcan umplute…

    Pieptul de curcan se taie în fileuri subţiri. Fiecare fileu se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se presară…

  • Gogoşele cu flori de salcâm

    Gogoşele cu flori de salcâm

    Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…

  • Prăjitură deliciu

    Prăjitură deliciu

    Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…

  • Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Prăjitura albinuţa

    Prăjitura albinuţa

    Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…

  • Brioşe cu miere de albine

    Brioşe cu miere de albine

    Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Tartă cu spanac şi ou fiert de Paşti

    Tartă cu spanac şi ou fiert

    Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Pască cu brânză de Paşti

    Pască cu brânză

    Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…

  • Prăjitură cu mere

    Prăjitură cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…

  • Caise

    Caise

    Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…

  • Cheesecake cu mere

    Cheesecake cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…

  • Plăcintă cu mere

    Plăcintă cu mere

    Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…

  • Prăjitură însiropată cu nucă

    Prăjitură însiropată cu nucă

    Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Prăjitură cu morcov

    Prăjitură cu morcov

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro