-
Ciuperci pleurotus pane
Ciupercile se spală şi se opăresc în apă cu sare pentru 5 minute. Ouăle se bat cu sare si piper. Se adaugă…
-
Ficăței de pui în sos de roșii și…
Ficăţeii se spală, apoi se usucă cu ajutorul şerveţelelor absorbante. Făina se amestecă cu sare, piper,…
-
Pui în crustă de orez cu sos de lămâie
Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, fără…
-
Porc în sos dulce-acrişor în stil…
Carnea de porc se taie fâşii. Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se…
-
Moelleux au chocolat
Se topeşte ciocolata cu untul pe baie de apă. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă făina şi se mixează…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
Crap prăjit în mălai
Crapul se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine prin interior cu apă rece. Se îndepărtează…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
Hamsii prăjite pe scobitoare
Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
Tăiţei de casă cu nucă
Se fac tăiţei din 4 ouă, făină, la care se adaugă coaja rasă de lămâie. Se pun la fiert tăiţeii în…
-
Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…
Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…
-
Brioşe "Catifea Roşie"
Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…
-
Goujon de ştiucă
Ştiuca se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece şi se îndepărtează capul…
-
Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute. Se adaugă crema mascarpone şi se amestecă foarte bine. Într-un…
-
Minitarte cu struguri
Margarina se topeşte şi se amestecă cu făina. Se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile şi se omogenizează.…
-
Tartă cu pere caramelizate
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu cele 5 linguri de zahăr şi praful de sare. Se…
-
de post
Ciuperci umplute cu legume
Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile…
-
Prăjitură cu nucă şi fructe confiate
Se caramelizează zahărul. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se dizolvă…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Lipie marocană
Drojdia se freacă cu zahărul. Se adaugă apa călduţă. Se toarnă în castronul cu făină. Se adaugă sarea…
-
Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…
-
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Untul se mixează. Se adaugă zahărul şi se…
-
Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…
Reţete cu "făină"