-
de post
Ciorbă de fasole cu cimbru
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…
-
Omletă cu ciuperci
Ouăle se bat bine cu sare şi piper. Se adaugă ciupercile şi mărarul şi se amestecă. Într-o tigaie unsa…
-
Cuşcuş cu peşte afumat
Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Tartă cu brânză şi somon afumat
Biscuiţii se dau la cutter sau prin maşina de tocat. Se amestecă foarte bine cu untul. Compoziţia obţinută…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Tocaniţă de pui cu piure şi caşcaval
Pulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe…
-
de post
Mâncare de ștevie cu ciuperci și…
Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.…
-
Somn pe grătar cu sos de iaurt şi…
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează în rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…
-
Ouă cu sos de muştar
Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…
-
Creier măcelăresc
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă creierul spălat şi curăţat de pieliţe. Verdeaţa se toacă mărunt.…
-
Chifteluţe din piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea. Se adaugă şi celelalte ingrediente…
-
Ficăței de pui în sos de roșii și…
Ficăţeii se spală, apoi se usucă cu ajutorul şerveţelelor absorbante. Făina se amestecă cu sare, piper,…
-
Omletă din albuşuri cu brânză
Brânza telemea şi caşcavalul se rad şi se amestecă. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.…
-
Paste de orez cu mazăre şi somon
Pastele de orez se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă să stea 4-5 minute. Se scurg de apă şi se spală…
-
Scrumbie cu cartofi la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi intestine, apoi se taie fileuri. Fileurile de scrumbie se freacă bine cu cimbru,…
-
Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi…
Limba de porc fiartă se taie cubuleţe. Se pune peste maioneză. Se adaugă castraveţii muraţi tăiaţi cuburi,…
-
Raţă pe varză
Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare,…
-
de Crăciun
Caltaboşi
Caltaboşul este un preparat tradiţional pentru masa de Crăciun. Mai poate fi întâlnit cu denumirea de chişcă…
-
de post
Rasol de cartofi
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
Tocăniţă de porc
Carnea de porc se taie cubuleţe. Se călesc bucăţile de carne în puţin ulei. Se taie ceapa mărunt, ardeiul…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
de Crăciun
Sarmale de porc în frunză de viţă…
Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare,…
-
Roşii murate
Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…
Reţete cu "mărar"