- 
					
					
						
																	
					
					Tocăniţă de păstăi şi carne de…
Carnea de vită se spală cu apă rece, după care se taie cubuleţe potrivit de mari. Bucăţile de carne se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de gâscă cu măsline
Pulpele de gâscă se pun la fiert în apă cu sare (eu am ales varianta mai uşoară, fierberea la presiune).…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…
Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de vită în sos de roşii…
În oala sub presiune, se pun 2-3 linguri de ulei de măsline şi se prăjesc bucăţile de carne tăiate felii…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
 - 
					
					
						
																	
					
					Plachie de peşte
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piept de gâscă cu sos de smântână
Pieptul de gâscă se spală bine în apă rece şi se pune la fiert cu sare. După ce a fiert se scoate din apă,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă de spanac cu smântână
Spanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu ciuperci și cașcaval
Pulpele de pui dezosate se taie cubuleţe. Cubuleţele se pun în cratiţă fără ulei şi se fierb în suc propriu,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de curcan cu rozmarin
Într-un vas termorezistent se pune ulei de măsline, apoi se aşează bucata de pulpă. Se adaugă apoi usturoiul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui pane la cuptor
Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piept de pui umplut cu spanac
Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de vită cu cartofi la cuptor
Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de vită cu sos de roşii…
Se spală muşchiul de vită şi se porţionează în felii groase de 1,5-2 cm. Se sărează şi se piperează.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…
Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ficăței de pui cu sos de bulion
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Varză a la Cluj
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…
 
							 Reţete cu "piper"
						
					
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









