- 
					
					
						
																	
					
					Supă de roşii cu orez
Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol din pulpe de pui cu legume
Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Limbă cu roşii
Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Gulaş din inimă de porc
Se spală bine inima, se taie în cuburi mici. Se căleşte puţin ceapa tăiată foarte mărunt în cratiţa…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Mazăre cu roşii
Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…
Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciuperci cu ardei
Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pârjoale moldoveneşti cu caşcaval
Se taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mâncare cu castraveţi muraţi
Carnea de porc tăiată în bucăţi mici se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tortellini cu piept de pui, ciuperci…
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, apoi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi pieptul de pui…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Cartofi la cuptor cu usturoi
Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Cartofii astfel tăiați se amestecă într-un vas cu uleiul, sarea,…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci
Se prepară o soluţie de marinare din vin, ulei, rozmarin, sare şi piper. În această soluţie se pun pulpele…
 - 
					
					
						
																	
					
					Şniţel din piept de pui
Pieptul de pui de taie fâşii foarte subţiri. Se presară cu sare şi piper. Se pregăteşte oul bătut şi…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Cartofi cu bulion la cuptor
Se taie cartofii într-un vas termorezistent. Se amestecă bulionul cu 1-2 pahare de apă şi se adaugă sarea,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu ciuperci şi cartofi…
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se amestecă într-un castron cu ulei, sare, piper şi ciuperci.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Curcan umplut cu mere şi stafide la…
Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cannelloni cu carne de pui şi sos de…
Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa, ardeiul iute şi morcovii tăiaţi rondele. Dupa ce s-au călit…
 - 
					
					
						
																			de Crăciun
											
					
					Lebărvurşt
Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată…
 - 
					
					
						
																			de Crăciun
											
					
					Cârnaţi din carne de porc şi vită
Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piept de porc cu ananas și sos caramel…
Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată orientală cu peşte afumat…
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…
Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…
 
							 Reţete cu "piper"
						
					
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																			
																			
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																			
																			
																			
																	
																	
																	
																	









