• Pui de baltă pane

    Pui de baltă pane

    Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…

  • Salată orientală cu peşte afumat

    Salată orientală cu peşte afumat

    Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…

  • Pulpe de pui umplute

    Pulpe de pui umplute

    Pulpele de pui dezosate se bat cu ciocanul pentru sniţele. Se condimentrează cu sare, piper şi busuioc uscat.…

  • Crap cu legume la cuptor

    Crap cu legume la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Budincă de pui

    Budincă de pui

    Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…

  • Sarmale de post în foi de viţă de post

    Sarmale de post în foi de viţă

    Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…

  • Știucă umplută pe pat de legume

    Știucă umplută pe pat de legume

    Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…

  • Varză murată călită cu afumătură

    Varză murată călită cu afumătură

    Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…

  • Tocăniţă de ardei copţi de post

    Tocăniţă de ardei copţi

    Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…

  • Pilaf de ciuperci de post

    Pilaf de ciuperci

    Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…

  • Chiftele din cartofi cu ciuperci de post

    Chiftele din cartofi cu ciuperci

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Jumări de ouă cu şuncă

    Jumări de ouă cu şuncă

    Se bat ouăle spumă cu sarea şi piperul. Se poate adăuga şi brânza rasă şi se amestecă bine. Şunca tăiată…

  • Chiftele din pește

    Chiftele din pește

    Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…

  • Rasol de pui

    Rasol de pui

    Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…

  • Salată ţigănească

    Salată ţigănească

    Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…

  • Pateu de ficat de pasăre

    Pateu de ficat de pasăre

    Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…

  • Ruladă din piept de pui

    Ruladă din piept de pui

    Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…

  • Sos ragu pentru paste

    Sos ragu pentru paste

    Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…

  • Paste din orez cu sos și carne de vită

    Paste din orez cu sos și carne de vită

    Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…

  • Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…

  • Friptură de căprioară

    Friptură de căprioară

    Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…

  • Tochitură de porc cu ficăței și pipote de pui

    Tochitură de porc cu ficăței și…

    Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…

  • Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…

  • Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…

  • Pulpe de pui pane

    Pulpe de pui pane

    Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro