-
Scrumbie cu cartofi la cuptor
Scrumbia se curăţă de solzi şi intestine, apoi se taie fileuri. Fileurile de scrumbie se freacă bine cu cimbru,…
-
Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…
Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…
-
Calcan cu suc de lămâie şi portocală…
Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…
-
Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…
-
Chefal la grătar
Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…
-
Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar
Ceapa se taie rondele subţiri. Într-un vas termorezistent se aranjează rondelele de ceapă. Usturoiul se pisează…
-
Hamsii pane
Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…
-
Macrou cu mălai la cuptor
Macrou se curăţă de intestine şi se taie pe jumătate în fileuri. Se presară cu sare şi se lasă aşa 30…
-
Păstrăv fript
Peştii curăţaţi de intestine şi foarte bine spălaţi cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă să…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Ton cu vin şi cimbru la grătar
Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…
-
Hamsii prăjite pe scobitoare
Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…
-
Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…
-
Sardine la grătar cu măsline, lămâie…
Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…
-
Somn cu roşii la cuptor
Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine în apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…
-
Ton la grătar
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…
-
Caras la grill
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare…
-
Rondele de crap pe grătar
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…
-
Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…
-
Păstrăv cu cimbru la cuptor
Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…
-
Somon marinat la grătar
Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…
-
Somn în sos genovez
Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
Ton cu risotto şi sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…
-
Borș de pește
Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…
-
Nisetru la grătar
Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…
Reţete cu "peste"