• Scrumbie cu cartofi la cuptor

    Scrumbie cu cartofi la cuptor

    Scrumbia se curăţă de solzi şi intestine, apoi se taie fileuri. Fileurile de scrumbie se freacă bine cu cimbru,…

  • Caras la cuptor cu sos de lămâie şi pătrunjel

    Caras la cuptor cu sos de lămâie şi…

    Se curăţă carasul de solzi şi se eviscerează. Se spală bine cu apă rece. Se condimentează cu sare şi…

  • Calcan cu suc de lămâie şi portocală la grătar

    Calcan cu suc de lămâie şi portocală…

    Lămâia şi portocala se storc, iar sucul lor se amestecă cu condimentele. Acest amestec se pune peste bucăţile…

  • Ton pe pat de legume

    Ton pe pat de legume

    Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei. Morcovul tăiat rondele se adaugă…

  • Chefal la grătar

    Chefal la grătar

    Pe;tele se curăţă de solzi şi de intestine. Se porţionează în rondele. Se prepară un sos din sucul de…

  • Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar

    Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar

    Ceapa se taie rondele subţiri. Într-un vas termorezistent se aranjează rondelele de ceapă. Usturoiul se pisează…

  • Hamsii pane

    Hamsii pane

    Hamsiile se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să…

  • Macrou cu mălai la cuptor

    Macrou cu mălai la cuptor

    Macrou se curăţă de intestine şi se taie pe jumătate în fileuri. Se presară cu sare şi se lasă aşa 30…

  • Păstrăv fript

    Păstrăv fript

    Peştii curăţaţi de intestine şi foarte bine spălaţi cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă să…

  • Ciorbă de peşte cu smântână

    Ciorbă de peşte cu smântână

    Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…

  • Ton cu vin şi cimbru la grătar

    Ton cu vin şi cimbru la grătar

    Se eviscerează un ton. Se taie rondele. Rondelele de peşte se presară cu sare şi se lasă aproximativ 30 de…

  • Hamsii prăjite pe scobitoare

    Hamsii prăjite pe scobitoare

    Hamsiile se spală bine cu jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute. Se…

  • Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

    Se eviscerează un chefal. Se taie rondele. Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă…

  • Sardine la grătar cu măsline, lămâie şi capere

    Sardine la grătar cu măsline, lămâie…

    Sardinele se eviscerează. Măslinele se taie feliuţe mici. O lămâie se curăţă de coajă şi de pieliţa…

  • Somn cu roşii la cuptor

    Somn cu roşii la cuptor

    Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine în apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să…

  • Ton la grătar

    Ton la grătar

    Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Coriandru se pisează…

  • Caras la grill

    Caras la grill

    Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare…

  • Rondele de crap pe grătar

    Rondele de crap pe grătar

    Crapul se curăţă de solzi şi de intestine. Peştele astfel pregătit şi foarte bine splălat cu apă rece,…

  • Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie

    Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie

    Calcanul se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează. Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul…

  • Păstrăv cu cimbru la cuptor

    Păstrăv cu cimbru la cuptor

    Sucul de lămâie se amestecă cu ulei de măsline, sare, piper şi cimbru. Într-un vas termorezistent se pun…

  • Somon marinat la grătar

    Somon marinat la grătar

    Se pregăteşte soluţia de marinare amestecând usturoiul zdrobit cu coriandru pisat, cimbru, mărar, sare, piper…

  • Somn în sos genovez

    Somn în sos genovez

    Bucăţile de peşte se prăjesc pentru câteva minute în uleiul încins. Se adaugă usturoiul strivit şi pătrunjelul…

  • Tocană de legume cu peşte la grătar

    Tocană de legume cu peşte la grătar

    Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…

  • Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…

  • Borș de pește

    Borș de pește

    Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Nisetru la grătar

    Nisetru la grătar

    Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro