-
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide
Brânza dulce se amestecă cu zahărul, stafidele şi ouăle. În tava unsă cu unt se aşează 3 foi de plăcintă…
-
Jumări de ouă cu şuncă
Se bat ouăle spumă cu sarea şi piperul. Se poate adăuga şi brânza rasă şi se amestecă bine. Şunca tăiată…
-
Salata de vinete cu maioneza
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…
-
Omletă la cuptor
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă smântâna, şunca tăiată cubuleţe şi brânza rasă. Se…
-
Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
-
Mujdei de usturoi cu roşii
Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…
-
Salată ţigănească
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…
-
Parizer cu ouă ochi la capac
Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Felia de parizer (fără a se scoate membrana) se pune în tigaie. Deasupra…
-
Pilaf roşu cu legume
Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…
-
Paste din orez cu sos și carne de vită
Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…
-
Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
-
Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…
-
de post
Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
-
de post
Ciorbă de cartofi
Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…
-
Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
-
Friptură de căprioară
Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…
-
Tochitură de porc cu ficăței și…
Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…
-
Pulpe de pui pane
Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…
-
Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline
Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…
-
Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
-
Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
-
Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…
-
Cozonac
Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă. Se pune puţin zahăr şi se freacă. Se pune…
-
Ficăţei de pui pane
Se bat ouăle. Se amestecă cu făina şi se condimentează. Se pregătesc ficăţeii (se spală, se curăţă…
-
Saramură de aripioare
Pe tablă sau pe grătar se prăjesc aripioarele de pui cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Sarmale în frunză de viţă
Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…
Reţete cu "ulei"