-
Tarte cu mazăre
Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…
-
Supă cremă de ciuperci
Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…
-
Tort de ciocolată cu vișine
Zahărul, untul la temperatura camerei, făina, praful de copt, cacaua, ouăle și laptele se amestecă bine cu…
-
Piept de rață în stil asiatic cu…
Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…
-
Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…
Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…
-
Chec cu fructe uscate
Untul şi zahărul se freacă cu mixerul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine. Se adaugă şi mierea, apoi…
-
Chec
Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat cu mixerul. Se adaugă ouăle, pe rând, mixând foarte bine după…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Vită cu cimbru și boia
Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…
-
Piept de curcan cu ficăței, ciuperci…
Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă, şi se presară…
-
Chec cu ghimbir și cremă de ciocolată
Se amestecă făina cu praful de copt, ghimbirul, nucşoara, scorţişoara, cuişoarele. Mierea şi untul se pun…
-
Piept de curcan umplut cu bacon și…
Baconul se taie fâşii, iar usturoiul se taie mărunt. apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.…
-
Somon cu mărar
Fileurile de somon se aşează într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi piper, cu mărar uscat sau…
-
Ouă fierte cu sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt până devine aurie. Se adaugă ciupercile, cubul de concentrat…
-
Iepure cu sos pesto
Baconul se taie cubuleţe mici care se rumenesc într-o tigaie. După ce s-au prăjit se scot pe o farfurie. În…
-
Baghete de pește
Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…
-
Sărățele poloneze
Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
Tort de clătite
Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
-
Chips-uri de cartofi la cuptor
Cartofii noi se spală foarte bine, îndepărtând bine tot pământul, apoi se taie în felii foarte subţiri.…
-
Cozi de raci în sos de vin şi usturoi
Se pune apă la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Când începe…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…
Peştele din conservă se pune într-un castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi…
-
de Paşti
Pască din aluat de cozonac
În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele, ouăle, smântâna, un praf…
-
Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…
Reţete cu "unt"