Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Prăjitură Rigo
Blatul se taie în două. Peste primul blat se pune jumătate din cremă. Se întinde uniform. Pişcoturile se…
-
Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat: mai întâi laptele călduţ, ouăle,…
-
Tort Smetanik
Foile se ung cu crema de smântână. Crema se distribuie în cantitate egală pe fiecare foaie şi se ia în…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
Tort mousse tricolor
Pentru stratul albastru se colorează mousse-ul cu ciocolată albă cu sirop de curaçao şi câteva picături…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
Prăjitură cu cremă de ciocolată…
Blatul se taie în 3 pe orizontală. Se însiropează primul blat, apoi se adaugă o treime din cremă. Se întinde…
-
Macarons cu cremă de ciocolată
Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare cu mixerul până se obţine o bezea…
-
Batoane de ciocolată cu alune şi caramel
O tavă de cozonac cu dimensiunile de 9x26 cm, se căptuşeşte cu folie de aluminiu. Se toarnă în tavă ciocolata…
-
Brioşe "Spidernet"
Se amestecă zahărul pudră cu crema de brânză. Se adaugă colorantul galben, apoi cel rosu, în cantitate…
-
Tăiţei de casă cu nucă
Se fac tăiţei din 4 ouă, făină, la care se adaugă coaja rasă de lămâie. Se pun la fiert tăiţeii în…
-
Brioşe "Catifea Roşie"
Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…
-
Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute. Se adaugă crema mascarpone şi se amestecă foarte bine. Într-un…
-
Minitarte cu struguri
Margarina se topeşte şi se amestecă cu făina. Se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile şi se omogenizează.…
-
Tartă cu pere caramelizate
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu cele 5 linguri de zahăr şi praful de sare. Se…
-
Prăjitură cu struguri
Blatul se taie în două pe orizontală. Se însiropează ambele părţi cu siropul călduţ. Se pune 1/4 din…
-
Prăjitură cu nucă şi fructe confiate
Se caramelizează zahărul. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se dizolvă…
-
Tort cu ciocolată şi pere
Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru…
-
Îngheţată cu banane
Gălbenşurile, laptele şi zahărul se amestecă pe baie de apă până se obţine o cremă groasă. Se lasă…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Tort de struguri cu iaurt
Biscuiţii se mărunţesc la robot. Se topeşte margarina. Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu zahărul pudră,…
-
Tort cu mousse de zmeură şi ciocolată
Blatul se taie în două. Unul din blaturi se pune în tava în care s-a copt, iar peste el se toarnă mousse-ul…
-
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Untul se mixează. Se adaugă zahărul şi se…
-
Plăcintă cu brânză în aluat foietaj
Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un…
-
Nuci
Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…
-
Panna cotta cu caramel
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Frişca, laptele, esenţa de vanilie şi zahărul se pun pe foc până…