Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Prăjitură cu caramel
Blatul rece se taie în două pe orizontală. Peste una din jumătăţile de blat se pune 2/3 din cremă. Se întinde…
-
Diplomat cu căpşuni
Într-o tavă cu fund detaşabil se pune un blat. Se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se pune…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi fructe
Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…
-
Prăjitură cu îngheţată falsă
Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor. Deasupra se poate decora cu…
-
Ruladă pufoasă cu căpşuni
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt. Albuşurile se bat…
-
Brownies cu fructe de pădure
Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…
-
Prăjitură noire
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.…
-
Gogoşele cu flori de salcâm
Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…
-
Prăjitură deliciu
Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…
-
Prăjitură cu gem şi glazură de albuş
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…
-
Plăcintă "Poale'n brâu"
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…
-
Prăjitura albinuţa
Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…
-
Brioşe cu miere de albine
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…
-
Bezea cu dulceaţă de mure
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…
-
Prăjitură cu mac şi nucă de cocos
Blatul se unge cu 1/2 din cremă. Apoi se pune foaia doboş. Peste foaia doboş se pune restul de cremă. Deasupra…
-
Cozonac cu nucă
Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…
-
de Paşti
Pască cu brânză
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…
-
Prăjitură cu brânză, vişine şi…
Biscuiţii se sfărâmă. Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cacaua şi zahărul pudră. Untul se topeşte,…
-
Prăjitură cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…
-
Prăjitură Boema
Blatul rece se taie în pătrate şi se însiropează cu siropul fierbinte. Se toarnă glazura pe fiecare pătrat…
-
Caise
Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…
-
Cheesecake cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…
-
French toast cu mere
Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…
-
Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…
-
Prăjitură Rafaelo
Blatul se însiropează. Se pune 1/2 din cremă şi se nivelează. Se presară pe toată suprafaţa alunele măcinate.…
-
Prăjitură însiropată cu nucă
Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri…