Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Prăjitură cu caramel

    Prăjitură cu caramel

    Blatul rece se taie în două pe orizontală. Peste una din jumătăţile de blat se pune 2/3 din cremă. Se întinde…

  • Diplomat cu căpşuni

    Diplomat cu căpşuni

    Într-o tavă cu fund detaşabil se pune un blat. Se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop. Se pune…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Prăjitură cu brânză dulce şi fructe

    Untul sau margarina se amestecă cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi sarea.…

  • Prăjitură cu îngheţată falsă

    Prăjitură cu îngheţată falsă

    Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor. Deasupra se poate decora cu…

  • Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Ruladă pufoasă cu căpşuni

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt. Albuşurile se bat…

  • Brownies cu fructe de pădure

    Brownies cu fructe de pădure

    Ciocolata, untul tăiat bucăţi şi zahărul se pun pe foc. Se ţin la foc mic până se obţine un amestec omogen.…

  • Prăjitură noire

    Prăjitură noire

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.…

  • Gogoşele cu flori de salcâm

    Gogoşele cu flori de salcâm

    Se pregăteşte un aluat mai gros decât aluatul de clătite. Ouăle se bat cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi…

  • Prăjitură deliciu

    Prăjitură deliciu

    Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…

  • Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Prăjitură cu gem şi glazură de albuş

    Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…

  • Plăcintă "Poale'n brâu"

    Plăcintă "Poale'n brâu"

    Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…

  • Prăjitura albinuţa

    Prăjitura albinuţa

    Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până…

  • Brioşe cu miere de albine

    Brioşe cu miere de albine

    Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Oul se bate, se pune mierea şi se amestecă bine.…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Prăjitură cu mac şi nucă de cocos

    Prăjitură cu mac şi nucă de cocos

    Blatul se unge cu 1/2 din cremă. Apoi se pune foaia doboş. Peste foaia doboş se pune restul de cremă. Deasupra…

  • Cozonac cu nucă

    Cozonac cu nucă

    Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…

  • Pască cu brânză de Paşti

    Pască cu brânză

    Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina.…

  • Prăjitură cu brânză, vişine şi fructe de pădure

    Prăjitură cu brânză, vişine şi…

    Biscuiţii se sfărâmă. Biscuiţii sfărâmaţi se amestecă cu cacaua şi zahărul pudră. Untul se topeşte,…

  • Prăjitură cu mere

    Prăjitură cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, se rad şi se călesc în ulei adăugându-se şi scorţişoara.…

  • Prăjitură Boema

    Prăjitură Boema

    Blatul rece se taie în pătrate şi se însiropează cu siropul fierbinte. Se toarnă glazura pe fiecare pătrat…

  • Caise

    Caise

    Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt…

  • Cheesecake cu mere

    Cheesecake cu mere

    Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare. Merele rase…

  • French toast cu mere

    French toast cu mere

    Feliile de pâine se rumenesc şi se aşează în tavă într-un singur rând. Ouăle se bat spumă cu telul şi…

  • Plăcintă cu mere

    Plăcintă cu mere

    Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…

  • Prăjitură Rafaelo

    Prăjitură Rafaelo

    Blatul se însiropează. Se pune 1/2 din cremă şi se nivelează. Se presară pe toată suprafaţa alunele măcinate.…

  • Prăjitură însiropată cu nucă

    Prăjitură însiropată cu nucă

    Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste gălbenuşuri…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro