Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Prăjitură cu mandarine

    Prăjitură cu mandarine

    Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Prăjitură cu morcov

    Prăjitură cu morcov

    Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…

  • Prăjitură cu miere şi nucă

    Prăjitură cu miere şi nucă

    Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…

  • Tort inimă de ciocolată cu alune

    Tort inimă de ciocolată cu alune

    Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.…

  • Clătite americane cu dulceaţă de căpşuni

    Clătite americane cu dulceaţă de…

    Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…

  • Gogoşi din aluat dospit

    Gogoşi din aluat dospit

    Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…

  • Tort egiptean

    Tort egiptean

    Se asamblează tortul alternând o foaie cu 1/3 cremă de vanilie şi 1/3 frişcă, ultimul strat fiind de frişcă.…

  • Fursecuri fragede

    Fursecuri fragede

    Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…

  • Piramide de ciocolată

    Piramide de ciocolată

    Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa. Apoi se pune cea de-a doua foaie, se…

  • Prăjitură Greta Garbo

    Prăjitură Greta Garbo

    Se asamblează prăjitura astfel: se pune o foaie, se unge cu jumătate din cremă, apoi se pune pandişpanul,…

  • Prăjitură excelentă

    Prăjitură excelentă

    Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150…

  • Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Prăjitură cu portocale

    Prăjitură cu portocale

    Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute…

  • Prăjitură cu ness

    Prăjitură cu ness

    Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se plasează…

  • Budincă de fructe

    Budincă de fructe

    Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…

  • Tort de ciocolată cu portocale

    Tort de ciocolată cu portocale

    Blatul se taie în 3 părţi egale. Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior. Se acoperă cu al doilea blat…

  • Prăjitura Carpaţi

    Prăjitura Carpaţi

    Prăjitura Carpaţi se realizează prin alternarea pe vertical a mai multor straturi de foi cu straturi de cremă…

  • Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…

  • Prăjitura zăpezii

    Prăjitura zăpezii

    Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar…

  • Rulada cu cremă de cacao

    Rulada cu cremă de cacao

    Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…

  • Negresă cu crema de vanilie de post

    Negresă cu crema de vanilie

    Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…

  • Cozonac la maşina de făcut pâine

    Cozonac la maşina de făcut pâine

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…

  • Brioşe cu smochine şi cacao

    Brioşe cu smochine şi cacao

    Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi laptele şi untul topit. Făina se amestecă cu praful de copt…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro