Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
Choux à la crème cu spumă de ciocolată…
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…
-
Prăjitură cu mandarine
Blatul rece se însiropează cu sirop din compot. Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată…
-
Mărţişor
Brioşe cu ciocolată şi cremă de…
Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…
-
Prăjitură cu morcov
Ouăle se bat cu zahărul timp de 10 minute. Se adaugă uleiul, se încorporează, apoi se adaugă făina cu praful…
-
Prăjitură cu miere şi nucă
Laptele se amestecă cu 2 linguriţe de zahăr şi drojdia şi se lasă la cald 10-15 minute.. Făina se amestecă…
-
Tort inimă de ciocolată cu alune
Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se ia partea de la bază şi se însiropează, insistând pe margini.…
-
Clătite americane cu dulceaţă de…
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…
-
Gogoşi din aluat dospit
Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr şi sarea. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.…
-
Tort egiptean
Se asamblează tortul alternând o foaie cu 1/3 cremă de vanilie şi 1/3 frişcă, ultimul strat fiind de frişcă.…
-
Fursecuri fragede
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat oul şi gălbenuşurile, mixând continuu.…
-
Piramide de ciocolată
Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa. Apoi se pune cea de-a doua foaie, se…
-
Prăjitură Greta Garbo
Se asamblează prăjitura astfel: se pune o foaie, se unge cu jumătate din cremă, apoi se pune pandişpanul,…
-
Prăjitură excelentă
Peste blatul scos din cuptor se adaugă bezeaua, se întinde uniform pe toată suprafaţa şi se coace la 150…
-
Rulouri cu scorţişoară
Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…
-
Prăjitură cu portocale
Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă umplutura şi se bagă din nou la cuptor pentru 20 de minute…
-
Prăjitură cu ness
Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se plasează…
-
Budincă de fructe
Se spală fructele, se taie felii, se pun într-un vas termorezistent. Se bat ouăle cu zahărul până se dizolvă.…
-
Tort de ciocolată cu portocale
Blatul se taie în 3 părţi egale. Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior. Se acoperă cu al doilea blat…
-
Prăjitura Carpaţi
Prăjitura Carpaţi se realizează prin alternarea pe vertical a mai multor straturi de foi cu straturi de cremă…
-
Cuşma lui Guguţă
Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…
-
Prăjitura zăpezii
Prăjitura zăpezii se realizează prin alternarea mai multor straturi de foi cu cele de cremă iar…
-
Rulada cu cremă de cacao
Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…
-
de post
Negresă cu crema de vanilie
Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…
-
Cozonac la maşina de făcut pâine
În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…
-
Brioşe cu smochine şi cacao
Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi laptele şi untul topit. Făina se amestecă cu praful de copt…