Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Prăjitură cu nucă şi caramel
Peste blatul rece se adaugă ciocolata albă rasă. Peste ciocolată se adaugă caramelul cu nucă. Deasupra se…
-
Budincă de orez cu banane
Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat…
-
Cremă de zahăr ars
Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…
-
Prăjitură cu măr ras
Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…
-
Cremă de lapte cu smochine
Se taie smochinele în patru. Se pun bucăţile în cupe termorezistente. Se toarnă lapte condensat peste fructe.…
-
Prăjitură cu brânză dulce
Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…
-
Eclere cu ness
Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…
-
Brioşe cu morcov şi mere
Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…
-
Trufe albe
Ciocolata, frişca lichidă şi nuca se pun pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se lasă să se răcească.…
-
Brioşe cu cremă de lămâie
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…
-
Brioșe tiramisu
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…
-
Tartă cu struguri
Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…
-
Prăjitură cu pere şi nucă
Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…
-
Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…
-
Tort de cacao cu crema de nucă
Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat. Jumătate din cremă se întinde…
-
Îngheţată de cacao
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…
-
Prăjitură cu pere
Blatul de jos se aşează pe un platou. Crema cu pere se distribuie deasupra acestuia şi se netezeşte. Se pune…
-
Prăjitură cu cremă de vanilie şi…
Blatul se taie în două. Se însiropează prima jumătate de blat, apoi se adaugă jumătate din cremă şi se…
-
Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat
Aluatul se scoate din castron şi se întinde cu mâna într-o tavă (30x40 cm) unsă cu unt şi tapetată cu…
-
Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie
Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…
-
Super prăjitura
Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…
-
Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată
Blatul rece se taie în două pe lungime. Se pune umplutura de frişcă peste jumătate din blat. Peste frişcă…
-
Prăjitură cu vişine
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…
-
Fursecuri cu stafide
Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…
-
Prăjitură cu brânză dulce şi portocale
Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…
-
Prăjitură cu frişcă şi ciocolată
Peste una din foi se pune jumătate din cremă şi se întinde pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit umed…