Deserturi

Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.

  • Prăjitură cu nucă şi caramel

    Prăjitură cu nucă şi caramel

    Peste blatul rece se adaugă ciocolata albă rasă. Peste ciocolată se adaugă caramelul cu nucă. Deasupra se…

  • Budincă de orez cu banane

    Budincă de orez cu banane

    Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Prăjitură cu măr ras

    Prăjitură cu măr ras

    Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…

  • Cremă de lapte cu smochine

    Cremă de lapte cu smochine

    Se taie smochinele în patru. Se pun bucăţile în cupe termorezistente. Se toarnă lapte condensat peste fructe.…

  • Prăjitură cu brânză dulce

    Prăjitură cu brânză dulce

    Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…

  • Eclere cu ness

    Eclere cu ness

    Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…

  • Brioşe cu morcov şi mere

    Brioşe cu morcov şi mere

    Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…

  • Trufe albe

    Trufe albe

    Ciocolata, frişca lichidă şi nuca se pun pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se lasă să se răcească.…

  • Brioşe cu cremă de lămâie

    Brioşe cu cremă de lămâie

    Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…

  • Brioșe tiramisu

    Brioșe tiramisu

    Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

  • Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…

  • Tort de cacao cu crema de nucă

    Tort de cacao cu crema de nucă

    Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat. Jumătate din cremă se întinde…

  • Îngheţată de cacao

    Îngheţată de cacao

    Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…

  • Prăjitură cu pere

    Prăjitură cu pere

    Blatul de jos se aşează pe un platou. Crema cu pere se distribuie deasupra acestuia şi se netezeşte. Se pune…

  • Prăjitură cu cremă de vanilie şi krantz

    Prăjitură cu cremă de vanilie şi…

    Blatul se taie în două. Se însiropează prima jumătate de blat, apoi se adaugă jumătate din cremă şi se…

  • Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat

    Prăjitură cu prune şi aluat fărâmiţat

    Aluatul se scoate din castron şi se întinde cu mâna într-o tavă (30x40 cm) unsă cu unt şi tapetată cu…

  • Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

    Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

    Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…

  • Super prăjitura

    Super prăjitura

    Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…

  • Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată

    Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată

    Blatul rece se taie în două pe lungime. Se pune umplutura de frişcă peste jumătate din blat. Peste frişcă…

  • Prăjitură cu vişine

    Prăjitură cu vişine

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…

  • Fursecuri cu stafide

    Fursecuri cu stafide

    Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…

  • Prăjitură cu frişcă şi ciocolată

    Prăjitură cu frişcă şi ciocolată

    Peste una din foi se pune jumătate din cremă şi se întinde pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit umed…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro