Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Tort diplomat cu pişcoturi
Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…
-
Prăjitură cu ciocolată şi nucă
Pe una din jumătăţile de blat se întinde crema amestecată cu ciocolata. Cealaltă jumătate de blat se pune…
-
Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni
Peste blatul rece se adaugă crema şi se rulează.
-
Tort cu brânză dulce şi fructe
Peste blat se pune crema. Peste cremă se aşează fructele din compot scurse foarte bine. Deasupra se adaugă…
-
Prăjitură Delicia
Peste blat se adaugă crema cu vişine şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.
-
Trufe cu scorţişoară şi cacao
Ciocolata se dă pe răzătoare. Frişca lichidă se fierbe cu scorţişoara, pe foc mic, apoi se toarnă fierbinte…
-
Tăvălită cu cremă
Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la…
-
Prăjitură cu cremă de brânză şi…
Blatul se taie pe jumătate pe verticală. Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate…
-
Tiramisu cu ciocolată
Pişcoturile se înmoaie în cafea, se alternează un strat de pişcoturi cu un strat de cremă ganache sau cremă…
-
Budincă de paste cu brânză
Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…
-
Tort cu mousse de ciocolată şi mousse…
Blatul se pune într-o formă de tort cu fundul detaşabil. Peste blat se toarnă mousse-ul de ciocolată, apoi…
-
Prăjitură Raluca cu foi de napolitană
Peste una din foile doboş se adaugă jumătate din crema de capucino. Peste cremă se aşează foile de napolitană…
-
Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
-
Eclere cu cremă de vanilie
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,…
-
Budincă de pere
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…
-
Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…
-
de post
Cornuleţe cu borş
Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…
-
Bombe cu vişine
Într-un vas se topeşte pe foc untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţi, zahărul şi uleiul. Când s-au…
-
Plăcintă cu iaurt
Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se…
-
Tarte cu fructe
Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Baclava
Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…
-
Prăjitură 'Negresă'
Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această…
-
Ruladă cu gem de gutui
Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile…
-
Tort "inimioară" cu mousse de căpşuni
Peste blatul rece se adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte şi se dă la rece pentru o oră. Când stratul…
-
Cornulețe cu nucă
Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă…