• Cartofi franţuzeşti

    Cartofi franţuzeşti

    Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…

  • Ruladă din piept de pui

    Ruladă din piept de pui

    Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…

  • Pilaf roşu cu legume

    Pilaf roşu cu legume

    Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…

  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…

  • Somn prăjit

    Somn prăjit

    Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…

  • Pui cu sticlă la cuptor

    Pui cu sticlă la cuptor

    Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…

  • Ghiveci de legume la cuptor de post

    Ghiveci de legume la cuptor

    Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…

  • Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

    Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…

  • Friptură de căprioară

    Friptură de căprioară

    Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…

  • Tochitură de porc cu ficăței și pipote de pui

    Tochitură de porc cu ficăței și…

    Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…

  • Păstrăv la cuptor

    Păstrăv la cuptor

    Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…

  • Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Tocăniţă de cartofi cu afumătură

    Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…

  • Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Limbă cu sos de bulion şi măsline

    Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…

  • Pulpe de pui pane

    Pulpe de pui pane

    Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…

  • Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline

    Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline

    Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…

  • Pui cu ciuperci şi smântână

    Pui cu ciuperci şi smântână

    Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…

  • Friptură de porc cu sos caramel

    Friptură de porc cu sos caramel

    Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură. Se căleşte fără…

  • Macrou marinat prin fierbere

    Macrou marinat prin fierbere

    Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…

  • Iahnie de fasole cu afumătură

    Iahnie de fasole cu afumătură

    Fasolea se curăţă şi se spală. Se poate pune la muiat de cu seară. A doua zi se aruncă apa, se clăteşte…

  • Ficăţei de pui pane

    Ficăţei de pui pane

    Se bat ouăle. Se amestecă cu făina şi se condimentează. Se pregătesc ficăţeii (se spală, se curăţă…

  • Saramură de aripioare

    Saramură de aripioare

    Pe tablă sau pe grătar se prăjesc aripioarele de pui cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…

  • Sarmale în frunză de viţă

    Sarmale în frunză de viţă

    Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro