Mâncăruri
- Legume (111)
- Pește și fructe de mare (167)
- Carne de porc (58)
- Carne de vită (23)
- Carne de pasăre (158)
- Carne de vânat (22)
- Carne de miel (18)
-
Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
-
Ruladă din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…
-
Pilaf roşu cu legume
Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…
-
Ciulama de ciuperci
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…
-
Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
-
Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…
-
de post
Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
-
Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
-
Friptură de căprioară
Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…
-
Tochitură de porc cu ficăței și…
Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…
-
Păstrăv la cuptor
Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…
-
Tocăniţă de cartofi cu afumătură
Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…
-
Limbă cu sos de bulion şi măsline
Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…
-
Pulpe de pui pane
Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…
-
Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline
Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…
-
Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
-
Friptură de porc cu sos caramel
Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură. Se căleşte fără…
-
Macrou marinat prin fierbere
Se curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,…
-
Iahnie de fasole cu afumătură
Fasolea se curăţă şi se spală. Se poate pune la muiat de cu seară. A doua zi se aruncă apa, se clăteşte…
-
Ficăţei de pui pane
Se bat ouăle. Se amestecă cu făina şi se condimentează. Se pregătesc ficăţeii (se spală, se curăţă…
-
Saramură de aripioare
Pe tablă sau pe grătar se prăjesc aripioarele de pui cu sare. După ce se prăjeşte, se lasă la răcit puţin…
-
Sarmale în frunză de viţă
Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, mărarul, orezul spălat, sare, piper, condimente pentru sarmale,…