• Plăcintă cu carne

    Plăcintă cu carne

    Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. După ce s-a…

  • Lebărvurşt de Crăciun

    Lebărvurşt

    Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată…

  • Răcitură de curcan

    Răcitură de curcan

    Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară…

  • Cârnaţi din carne de porc şi vită de Crăciun

    Cârnaţi din carne de porc şi vită

    Cârnaţii de casă sunt preparaţi iarna, cel mai des în apropierea Crăciunului. Procesul e simplu, se face…

  • Macrou la grătar

    Macrou la grătar

    Macroul se curaţă de intestine, se spală bine şi se taie longitudinal pe jumătate. În funcţie de dimensiunile…

  • Chiftele din cartofi de post

    Chiftele din cartofi

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…

  • Musaca de cartofi cu piept de pui

    Musaca de cartofi cu piept de pui

    Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se…

  • Piept de porc cu ananas și sos caramel de soia

    Piept de porc cu ananas și sos caramel…

    Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de…

  • Fasole bătută de post

    Fasole bătută

    Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…

  • Macrou cu roșii, usturoi și lămâie la cuptor

    Macrou cu roșii, usturoi și lămâie…

    Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se…

  • Pui de baltă pane

    Pui de baltă pane

    Se spală picioruşele de broască, se pun la zvântat şi se condimentează cu sare şi piper. Din bere, ou şi…

  • Obleţi prăjiţi

    Obleţi prăjiţi

    Obleţii se curăţă de intestine, se spală bine şi se lasă 20 de minute cu sare. Se tăvălesc prin făină…

  • Salată de icre de crap

    Salată de icre de crap

    Icrele se pun într-un castron mai înalt, pentru mixer. Se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu.…

  • Pulpe de pui umplute

    Pulpe de pui umplute

    Pulpele de pui dezosate se bat cu ciocanul pentru sniţele. Se condimentrează cu sare, piper şi busuioc uscat.…

  • Crap cu legume la cuptor

    Crap cu legume la cuptor

    Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…

  • Budincă de pui

    Budincă de pui

    Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…

  • Sarmale de post în foi de viţă de post

    Sarmale de post în foi de viţă

    Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…

  • Știucă umplută pe pat de legume

    Știucă umplută pe pat de legume

    Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…

  • Varză murată călită cu afumătură

    Varză murată călită cu afumătură

    Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…

  • Pui muntenesc cu sos

    Pui muntenesc cu sos

    Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…

  • Pilaf de ciuperci de post

    Pilaf de ciuperci

    Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…

  • Tocăniţă de ardei copţi de post

    Tocăniţă de ardei copţi

    Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…

  • Chiftele din cartofi cu ciuperci de post

    Chiftele din cartofi cu ciuperci

    Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…

  • Rasol de raci

    Rasol de raci

    Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…

  • Chiftele din pește

    Chiftele din pește

    Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…

  • Rasol de pui

    Rasol de pui

    Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro