Mâncăruri
- Legume (111)
- Pește și fructe de mare (167)
- Carne de porc (58)
- Carne de vită (23)
- Carne de pasăre (158)
- Carne de vânat (22)
- Carne de miel (18)
-
de Paşti
Friptură de miel la cuptor
Cartofii se curăţă şi se pun la fiert întregi timp de 15-20 minute. Carnea se condimentează cu sare, piper,…
-
Dublin Coddle
Aceasta este o reţetă cu specific irlandez şi este asociată cel mai des cu numele oraşului Dublin. Denumirea…
-
de Paşti
Stufat de miel
Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Porc cu miel în sos de vin la slow…
Se taie cubuleţe carnea de porc, iar carnea de miel se taie rondele. Se îndepărtează bucăţile mai consistente…
-
Terină cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi jumătate din…
-
Pulpe de curcan în sos de portocală
Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare. Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul…
-
Chefal cu rozmarin şi lămâie la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se…
-
Somon cu ciuperci pe grătar
Rondelele de somon se presară cu sare, piper şi coriandru pisat. Se încinge grătarul, se unge cu ulei sau…
-
Aripioare cu legume la cuptor
Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se aranjează aripioarele într-un singur strat. Se presară…
-
Ton cu roșii și capere la cuptor
Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele cu grosimea de 2 cm, se…
-
Orez cu fasole boabe
Kaizerul se taie şi se pune la prăjit, fără ulei, la foc mic, până devine crocant. Se adaugă ceapa, apoi…
-
Ciocănele umplute
Se pârlesc copănelele şi se spală cu apă rece. Se îndepărtează pielea de pe copănele. Se taie osul de…
-
Pulpe umplute
Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…
-
Sardină la grătar
Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi cimbru. Peştele…
-
Saramură de mreană
Peştele se curăţă de solzi şi intestine. Se spală cu apă rece. Se taie în două pe lungime, apoi fiecare…
-
Fasole cu ciolan la cuptor
Se pune fasolea la fiert pentru 10-15 minute. Se scurge apa în care a fiert. Se pune din nou la fiert în altă…
-
Sardine cu suc de lămâie şi portocală…
Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se presară cu sare şi se lasă…
-
Ficăței de pui cu ceapă
Ficăţeii de pui se spală foarte bine cu apă rece, apoi se pun într-un castron şi se acoperă cu lapte. Se…
-
Sarmale de pui în vas de ceramică…
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă ceapa tăiată mărunt, ouăle, orezul,…
-
Friptură de curcan cu sos de portocală…
Pulpele de curcan se spală cu apă rece. Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de…
-
Păstrăv la cuptor cu sos de ciuperci…
Păstrăvul se curăţă şi se spală cu apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Ciupercile…
-
Sardine pe pat de cartofi
Sardinele se curăţă de solzi şi intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se îndepărteză capetele…
-
de post
Tocăniţă de cartofi
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…
-
Pui de ţară umplut cu ciuperci
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Peste usturoi se adaugă rozmarin şi boia dulce şi se amestecă.…
-
Şniţele din piept de pui cu mac
Pieptul de pui se taie fâşii subţiri care se bat cu ciocanul pentru şniţele. Se presară cu sare şi piper.…